Diaconie collecten 1 oktober 2023

Diaconiecollecte 1 oktober: Noodhulp Noord Afrika

Meedogenloos en ongekend hard troffen twee natuurrampen het noorden van Afrika: De aardbeving in Marokko en slechts een paar dagen later de allesverwoestende storm in Libië. In beide landen zijn steden en dorpen weggevaagd. De teller staat op vele duizenden doden, gewonden en vermisten. Minstens zoveel mensen zijn hun huis kwijt, dakloos en ontheemd. De ontreddering en het verdriet zijn met geen pen te beschrijven. Kerk in Actie helpt wereldwijd mensen in nood, zoals nu in Marokko en Libië. In Marokko wordt samengewerkt met twaalf protestantse kerken. Graag delen we hun oproep om bij te dragen aan noodhulp: voedselpakketten, medische hulp en onderdak. In het rampgebied in Libië helpt Kerk in Actie via een Deense humanitaire organisatie.
Vrijmoedig vragen we je om bij te dragen aan de noodhulp in Marokko en Libië. Geef in de diaconie collecte van zondag 1 oktober 2023 voor de slachtoffers in deze zwaar getroffen landen.

Alvast bedankt voor uw bijdrage.

Volgens het collecterooster is de collecte van 1 oktober bestemd voor Kerk en Israel. De diaconie zal uit haar eigen middelen een bijdrage overmaken.
 
terug