Collecte Wijkgemeente 1 voor aardbeving in Syriƫ

Collecte wijk 1 op 19 februari voor slachtoffers aardbeving
Op 19 februari is de diaconiecollecte van wijk 1 bestemd voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrie.

Van een bloedige burgeroorlog naar een diepe economische crisis naar twee allesverwoestende aardbevingen. Syrië overkomt ramp op ramp. In de nacht van 6 februari  werd dit toch al zo kwetsbare land getroffen door een zware aardbeving, en ‘s middags volgde er een tweede. Er zijn duizenden doden en gewonden. Veel gebouwen zijn ingestort, onder andere in de stad Aleppo.

De ramp gebeurt terwijl de weersomstandigheden belabberd zijn: er valt sneeuw, regen en het is koud. Dit maakt de situatie nóg urgenter. Kerken vangen zoveel mogelijk dakloze mensen op en voorzien hen van maaltijden, medicijnen en dekens. Anderen krijgen dakzeilen waarmee ze zich in hun beschadigde huis zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen neerslag en kou.

Vanuit het noodhulpprogramma dat in Syrië al jarenlang actief is, ondersteunt Kerk in Actie deze lokale kerken maximaal. Kerk in actie is alleen in Syrie actief en niet in Turkije. Daarom vragen we uw hulp voor de slachtoffers in Syrië. Uiteraard gaan onze gebeden evengoed uit naar de getroffen bevolking van Turkije.

U kunt u gift ook overmaken op rekeningnummer NL15RABO0307502007 van de diaconie onder vermelding van “aardbeving”.
 
terug