» Agendapagina

Tijdstip:
 11.00 uur na de dienst

Schrijven voor gewetensgevangenen op de Dag van de Rechten van de Mens

Voor de zesde keer organiseren de Hervormde gemeente wijk 1 en de Amnesty werkgroep Krimpenerwaard-Oost een schrijfbijeenkomst in de consistorie, Dorpsstraat 20. We nodigen u van harte uit om zondag 15 december om 11.00 uur, na de dienst, in de consistorie brieven en groetenkaarten te komen schrijven voor gewetensgevangenen en mensenrechtenactivisten in nood. Natuurlijk is er ook koffie, thee en lekkers, en is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.

Dit jaar schrijven we voor jongeren en kinderen van over de hele wereld. Schrijf bij voorbeeld voor Yiliyasijiang, een 26 jaar oude Oeigoer. Circa 1 miljoen Oeigoeren zijn opgesloten in een van de geheime heropvoedingskampen. Daar worden ze gehersenspoeld door de Chinese overheidspropaganda. Yiliyasijiang studeerde in Egypte. Daar werd hij opgepakt en op bevel van de Chinese overheid teruggestuurd naar China. Waarschijnlijk zit hij in een heropvoedingskamp.

Schrijven heeft zin! Zo heeft het parlement van Kirgizië de eerste stap gezet richting de ratificatie van de VN-conventie inzake rechten van personen met een handicap. Gulzar Duishenova, voor wie we vorig jaar brieven schreven, is ons dan ook dankbaar voor alle steun.

Namens de Hervormde Gemeente Berkenwoude en Amnesty Krimpenerwaard-Oost

Ria Slob en Helen Frey Meer informatie via: info@krimpenerwaard-oost.amnesty.nl, www.krimpenerwaard-oost.amnesty.nl

1e advent /Heilig avondmaal o.l.v. Ds. M. Berends-van Waardenberg ( aanmelden )
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10.00 uur

2de advent o.l.v. Ds. R. van der Plicht ( aanmelden )
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00 uur

De Gedachtenisdienst op 22 november 2020  wordt live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar de livestream te gaan.

Vanwege het coronavirus zendt wijk II de kerkdiensten tijdelijk ook live uit via YouTube. Klik HIER om naar de livestream te gaan.