PKN
  » Wijkgemeente I » Nieuws 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Woord van hoop

Woord van hoop

Bij U, HEER, schuil ik,
maak mij nooit te schande.
Bevrijd mij en doe mij recht,
hoor mij,
haast u mij te helpen,
wees voor mij een rots, een toevlucht,
een vesting die mij redding biedt.
Psalm 31: 2 en 3

Wees sterk en houd moed, die woorden kunnen we nu goed gebruiken. Want de crisis rondom corona is nog lang niet voorbij. Zoals het zich nu laat aanzien, duren de maatregelen die onze vrijheid inperken nog tot 1 juni. Maatregelen die helaas nodig zijn want langzaam aan dringt het virus, dat eerst zo ver weg leek, en waarvan men dacht dat het allemaal wel niet zo’n vaart zou lopen, onze eigen levens binnen. Slachtoffers van  corona krijgen een naam, soms zelfs een gezicht. Scholen zijn dicht en examens gaan niet door. De festiviteiten rondom 75 jaar bevrijding worden allemaal afgelast. Een verjaardagsfeestje, een bezoekje, een arm om iemands schouder, het kan even niet. En dat is vreemd, en ongemakkelijk, en wennen.

Sterker dan vorige week is er het besef dat het coronavirus onze werkelijkheid diep doordringt, een werkelijkheid waarmee we moeten leven, misschien zelfs ons hierin moeten berusten. Maar hoe doe je dat: ‘berusten’? Berusten is een vorm van geladen gelatenheid. Het betekent niet dat je onverschillig wordt, dat je je niet meer laat raken door wat er om je heen gebeurt. Berusten is een eigenschap die de ouderen onder ons wellicht nog goed kennen, maar die voor jongeren moeilijker is, omdat we zo gewend zijn geraakt dat wij de werkelijkheid naar onze eigen hand kunnen zetten. Het coronavirus zet juist dit denken, op zijn kop. Het leven is maar tot op zekere hoogte maakbaar.

‘God zorgt…’ hoe vaak ik deze uitroep niet te horen heb gekregen toen ik nog op Curaçao dominee was! Gek werd ik er soms van, want God werd werkelijk overal bij gehaald, tot aan het veel te laat beginnen van het organiseren van een evenement toe.  De Curaçaoënaar leeft van de idee dat alles altijd goed komt. En ik moet zeggen, dat was ook zo. Als God zorgt, ont-zorg je jezelf. Er is geen kramp, er is een geladen gelatenheid. Berusting, je rust in vertrouwen dat God zorgt, dat hij je helpt, je hoeft het niet alleen te doen.

Geloven is geen zeker weten. Geloven is vertrouwen. Je geeft jezelf uit handen in de handen van een ongeziene en ongekende macht. Daar moet je sterk voor zijn, want je laat de controle over je eigen leven los, in het vertrouwen dat die onzichtbare handen je opvangen, je rust zullen geven, een schuilplaats blijken te zijn waar je tot rust kunt komen.

Wees sterk en houd moed…
Dat bid ik u/jij toe in deze onzekere tijd.
Dat u/jij rust vindt in het weten dat er achter de schermen wordt gewerkt.
Door mensen, door de Eeuwige.

‘Maar ik vertrouw op u HEER,
ik zeg: U bent mijn God,
in uw handen liggen mijn lot en mijn
leven, bevrijd mij…
Psalm 31:15 en 16a

Ds. Mariëlle Berends – van Waardenberg
 
terug
 
 
 
 

Ontmoetingsdienst o.l.v. Ds.F. Renes
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. F. Bos
datum en tijdstip 09-10-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:


Nieuws

Liturgie 


Huisvesting voor Oekrainers
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.