PKN
  » Wijkgemeente I » Nieuws 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Woord van bemoediging

Woord van bemoediging

 

 

Aan de vooravond van de Stille Week, is het letterlijk stil geworden in ons leven. Nooit waren straten, stations, winkels zo leeg, zo stil. We ontmoeten nog maar weinig mensen. Stilte doet iets met mensen, we laden ons eraan op, maar… het kan ook onrustig maken. Niet voor niets hebben mensen thuis de radio of televisie aan, zodat het niet zo stil is, in huis. Stilte… vaak hebben we daar zelf de regie over, je kunt haar opzoeken, je kunt haar doorbreken, maar nu… nu wordt het ons opgelegd. Deze stilte is beangstigend en binnenin ons is het helemaal niet stil, eerder dreigend, zoals stilte voor een storm.

 

Op Palmpasen wordt Jezus feestelijk ingehuld in de stad Jeruzalem. De mensen wachten hem op met palmtakken, mantels, gejuich en applaus. Maar op Witte Donderdag vallen zijn leerlingen stil, als ze horen van een verrader. Op Goede Vrijdag lopen Jezus’ vrienden weg. Alleen is Hij… Het is stil om hem heen geworden. ‘Mijn God, mijn God, waarom verlaat Gij mij?’ Hartverscheurende woorden zijn het. Zelfs God is stil. ‘Hoe blijft Gij zwijgen?’ (Psalm 22).

 

Het zijn woorden die in ons eigen leven kunnen resoneren, die ons ook maar al te bekend in de oren kunnen klinken. Waar bent U God, als ik U nodig heb? Laat van U horen, geef mij een teken, geef mij uitzicht op een nieuwe morgen! De zon, zij voedt alles wat leeft, geen leven kan in het donker bestaan. De Stille Week, van verraden, verlaten, verwond en vermoord worden, mondt uit in wachten op het licht. Het licht van Pasen. We leven in een donkere tijd, toch zal de omslag een keer komen.

 

Leven kan niet zonder tranen,

schaduw zal ons nooit verlaten,

vreugde is verwerkt verdriet.

 

De stilte kan ons ook helen. In de stilte van het hart vallen dingen op hun plaats.

We gaan de Stille Week in, met onze eigen aanklacht naar God, naar het leven toe, maar we blijven bidden om een nieuwe morgen en we zullen opstaan, ons richten naar de zon.

 

Ds. Mariëlle Berends – Waardenberg

terug
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. H.Hartogsveld (beperkte toegankelijkheid +onlinedienst)
datum en tijdstip 18-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Roding (beperkte toegankelijkheid + onlinedienst)
datum en tijdstip 25-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht
meer details

 
Actueel wijk 1:

Nieuws
Liturgie


Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Meeluisteren met:
Wijk I
Iedere zondag vanaf 10:00 uur.  

Livestream
De diensten op Goede Vrijdag (2 april 2021), Stille Zaterdag (3 april 2021) en Paasmorgen (4 april 2021) zijn live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar deze livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Op dit moment worden er geen nieuwe kerkdiensten van wijk II live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.