Wondergenezingen Wondergenezingen

Op 6 maart 2013 zal ds. Carola Dahmen een lezing houden over de historische context van wondergenezingen. De verhalen over Jezus die mensen geneest roepen bij veel mensen vragen op. Zijn deze wonderen werkelijk gebeurt? Wat is de betekenis? Wat moeten wij vandaag de dag nog met deze verhalen? Wondergenezingen in het Nieuwe Testament moeten in de tijd van het Nieuwe Testament worden gelezen. De achtergrond van de antieke geneeskunde speelt hierbij een belangrijke rol. Bij de antieke geneeskunde valt te denken aan Hippocrates en de vier-sappen-leer, Asclepios of toverij in de antieke.

Door wondergenezingen in de historische context te plaatsen kunnen vragen naar de betekenis en de historiciteit niet worden opgelost, maar wel worden verhelderd. Zowel de uniciteit van Jezus' optreden als de overeenkomsten met de antieke geneeskunde worden in de lezing besproken.

Tijd: 6 maart 2013, 19:30 uur
Locatie: Dorpskerk te Berkenwoude (Dorpsstraat 20)
De toegang is gratis.

Startdienst o.l.v. Ds. M. Berends