PKN
  » Wijkgemeente I » Nieuws 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Wondergenezingen Wondergenezingen

Op 6 maart 2013 zal ds. Carola Dahmen een lezing houden over de historische context van wondergenezingen. De verhalen over Jezus die mensen geneest roepen bij veel mensen vragen op. Zijn deze wonderen werkelijk gebeurt? Wat is de betekenis? Wat moeten wij vandaag de dag nog met deze verhalen? Wondergenezingen in het Nieuwe Testament moeten in de tijd van het Nieuwe Testament worden gelezen. De achtergrond van de antieke geneeskunde speelt hierbij een belangrijke rol. Bij de antieke geneeskunde valt te denken aan Hippocrates en de vier-sappen-leer, Asclepios of toverij in de antieke.

Door wondergenezingen in de historische context te plaatsen kunnen vragen naar de betekenis en de historiciteit niet worden opgelost, maar wel worden verhelderd. Zowel de uniciteit van Jezus' optreden als de overeenkomsten met de antieke geneeskunde worden in de lezing besproken.

Tijd: 6 maart 2013, 19:30 uur
Locatie: Dorpskerk te Berkenwoude (Dorpsstraat 20)
De toegang is gratis.

terug
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Terschuur
datum en tijdstip 10-07-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v.
datum en tijdstip 17-07-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:

Losmaking Predikant

Huisvesting voor Oekrainers

Nieuws

Liturgie 
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.