PKN
  » Wijkgemeente I » Jongeren 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Terugblik jongerendienst Terugblik jongerendienst

De jongeren hadden dominee Van der Weide gezegd, dat ze een stukje film wilden laten zien, er moest een toneelstukje opgevoerd worden en de dienst moest een interactief karakter hebben. Ook de meeste liederen waren anders dan anders. En inderdaad droegen de jongeren echt hun steentje bij. Zo kreeg het bekende verhaal van Jona een frisse introductie door middel van een NOS-journaal, waarbij de nieuwslezeres een aantal keren naar de bemanningsleden van het schip en naar Ninevé schakelde om de stand van zaken ter plekke te vernemen. Voor- en dankbeden op papiertjes in de vorm van een hart, wolk, golven en een schip werden door de jongeren in de kerk verzameld en vervolgens op een bord gehangen. Onder de collecte zagen we in vogelvlucht stukjes film waarin het verhaal van Jona uitgebeeld werd. Als het aan de dominee gelegen had, hadden we reeds tijdens het meditatief moment koffie, thee of fris kunnen drinken, maar de jongeren gaven er toch de voorkeur aan om dat direct na afloop van de dienst te doen. En dat had als voordeel dat we over deze mooie dienst nog wat konden napraten. Het was een initiatief dat navolging verdient. Als dit bijvoorbeeld een jaarlijkse traditie kan worden, dan kan dat heel waardevol zijn voor de hele gemeente.

terug
 
 
 
 

Ontmoetingsdienst o.l.v. Ds.F. Renes
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. F. Bos
datum en tijdstip 09-10-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:


Nieuws

Liturgie 


Huisvesting voor Oekrainers
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.