» Wijkgemeente I » Jongeren
Terugblik jongerendienst Terugblik jongerendienst

De jongeren hadden dominee Van der Weide gezegd, dat ze een stukje film wilden laten zien, er moest een toneelstukje opgevoerd worden en de dienst moest een interactief karakter hebben. Ook de meeste liederen waren anders dan anders. En inderdaad droegen de jongeren echt hun steentje bij. Zo kreeg het bekende verhaal van Jona een frisse introductie door middel van een NOS-journaal, waarbij de nieuwslezeres een aantal keren naar de bemanningsleden van het schip en naar Ninevé schakelde om de stand van zaken ter plekke te vernemen. Voor- en dankbeden op papiertjes in de vorm van een hart, wolk, golven en een schip werden door de jongeren in de kerk verzameld en vervolgens op een bord gehangen. Onder de collecte zagen we in vogelvlucht stukjes film waarin het verhaal van Jona uitgebeeld werd. Als het aan de dominee gelegen had, hadden we reeds tijdens het meditatief moment koffie, thee of fris kunnen drinken, maar de jongeren gaven er toch de voorkeur aan om dat direct na afloop van de dienst te doen. En dat had als voordeel dat we over deze mooie dienst nog wat konden napraten. Het was een initiatief dat navolging verdient. Als dit bijvoorbeeld een jaarlijkse traditie kan worden, dan kan dat heel waardevol zijn voor de hele gemeente.

Koffieochtend
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10.00 uur