PKN
  » Wijkgemeente I » Pastoraat en kringen 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Een verhaal voor kleine en grote gelovigen … Een verhaal voor kleine en grote gelovigen …

Het verhaal van Jan Druppel… (n.a.v. de slotwoorden van Prediker)
Jan Druppel was geen druppel …  Nee, want hij was geen apart bolletje water. Hij was gewoon zee. Hij was zelfs maar een heel klein stukje van de zee. Hij was één met de zee. Maar de zon scheen en scheen en het werd heel heet! Het water van de zee verdampte. De zee droogde gelukkig niet helemaal op, maar wel dat stukje van Jan Druppel. Hij verdampte en steeg omhoog en werd een wolk. Nog niets aan de hand: Jan Druppel was nog steeds geen druppel, maar gewoon een stukje verdampt water, één met de wolk, één met alle wolken. De zon verdween achter de wolken. Het werd koud daarboven, heel koud! En wat doen wolken als het koud wordt? Dan regenen ze leeg. Ja, dan regenen ze leeg in … juist: druppels. Pas toen was Jan Druppel een druppel, een losse, aparte druppel. Dat duurde maar heel even. Het duurde de tijd van het leeg regenen van de wolk en dus het terugvallen in de zee. Toen was Jan Druppel gewoon weer de zee …
Ik denk dat God is als die zee. Een zee van alleen maar liefde. En wij mensen zijn de druppels die naar beneden vallen. Even los, even apart van God. Die korte tijd, dat is ons leven. Heel even maar zijn wij Jan Druppel (ons leven een vallende druppel) Daarna zijn wij gewoon weer de zee God.
Zo zou je over het leven van een mens kunnen denken….Een druppel beschenen door de zon, vervoerd door de wind en vallend op de aarde, maar nooit zo diep vallend of hij komt terecht in de onzichtbare maar soms even tastbare hand van God, die alles bestuurt, die over ons waakt, die met ons is, nu en altijd.
Ds. Ruth Thieme
 

terug
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Terschuur
datum en tijdstip 10-07-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v.
datum en tijdstip 17-07-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:

Losmaking Predikant

Huisvesting voor Oekrainers

Nieuws

Liturgie 
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.