PKN
  » Agendapagina 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude

zondag 2 oktober 2016

Startdienst olv ds. Dahmen

Locatie: 
 Dorpskerk
Tijdstip: 
 10:00u

Het komende jaar viert onze kerk dat de reformatie 500 jaar geleden begon. In veel kerken en op veel plaatsen in binnen- en buitenland zullen activiteiten rond de reformatie plaatsvinden. Ook wij in Berkenwoude willen het komende jaar aandacht schenken aan de reformatie in het kringwerk en ook op zondagochtend zal af en toe de reformatie onder de loep worden genomen. Niet zonder kritiek, immers de reformatie heeft niet alleen positieve dingen voortgebracht. Maar wel nieuwsgierig en open naar de betekenis die de reformatie ook vandaag de dag nog voor ons heeft. Ook de startdienst staat in het teken van de reformatie. Het thema is: “Hier sta ik, ik kan niet anders”. Hoewel deze spreuk waarschijnlijk nooit door Maarten Luther zelf is uitgesproken, geeft deze zin wel aan wat profeten, hervormers, mensen die opstaan voor hun geloof beleven, namelijk dat ze niet anders kunnen dan doen wat hun geloof hun aanzegt. Met de startdienst luiden we ook het begin van het kerkelijk seizoen in. Zo begint in oktober weer het kringwerk. Na de startdienst drinken we met elkaar koffie of thee en kunnen we naar aanleiding van de dienst en het begin van het kerkelijk seizoen met elkaar in gesprek gaan. Vanaf ongeveer 12:30 uur vindt een lunch plaats. Voor de lunch zal nog een inschrijflijst in de kerk worden neergelegd of u kunt zich opgeven bij een van de kerkenraadsleden. Rond 14 uur sluiten we de startzondag af. 
 

terug
 


 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Terschuur
datum en tijdstip 10-07-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v.
datum en tijdstip 17-07-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:

Losmaking Predikant

Huisvesting voor Oekrainers

Nieuws

Liturgie 
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.