PKN
  » Wijkgemeente I » Cantorij 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Repetities en lidmaatschap Repetities en lidmaatschap

De cantorij repeteert op donderdag avond van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Dorpskerk of, bij koude, in de consistorie achter de Dorpskerk. Voor een volledig schema van repetities en diensten kunt u onder aan deze webpagina terecht.

Het lidmaatschap van de cantorij staat open voor iedereen die zich kan vinden in het christelijke repertoire en kan zingen of graag wil leren zingen. Ervaring wordt zeer gewaardeerd, maar is zeker geen vereiste. Wel is het zaak dat u de repetities vrij trouw bij kunt wonen.

Een aantal leden had bij de oprichting van de cantorij al jarenlange koorervaring in onder andere de gemengde zangvereniging Vriendschap te Berkenwoude. Anderen hadden nog nooit in een koor gezongen, maar pikten de draad snel op. Ook leden die later toegetreden zijn, hebben snel hun draai weten te vinden. U zult zeker niet de eerste zijn die op de cantorij heeft leren zingen.

De cantorij is een hechte en tegelijkertijd open groep, die nieuwe mensen met open armen ontvangt. Zingen is dubbel bidden, zo schreef de kerkvader Augustinus (vierde eeuw na Christus) al en in dit opzicht is de cantorij niet alleen een groep enthousiaste zangers, maar ook een "bijzondere kring".

Aanmelden kan via de dirigent, Erik van der Does de Bye (telefoon: 06-10285936, e-mail: doesdebye@gmail.com) of door gewoon op donderdagavond mee te komen repeteren.

Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden.
Het is ook mogelijk om op projectmatige basis (bijvoorbeeld voor kerstmis) mee te zingen.

Vanaf 2010 is het aantal koorleden vrij snel toegenomen. Het structurele damestekort (uniek in Nederland!) is hiermee gelukkig opgelost. Daar zijn we dankbaar voor en natuurlijk ook heel blij mee. Voor de balans zou het goed zijn als zich enkele tenoren zouden aanmelden. Laat dit geen beletsel zjn om u als sopraan, alt of bas aan te melden - u bent van harte welkom.

terug
 
 
 
 

Ontmoetingsdienst o.l.v. Ds.F. Renes
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. F. Bos
datum en tijdstip 09-10-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:


Nieuws

Liturgie 


Huisvesting voor Oekrainers
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.