» Wijkgemeente I » Cantorij
Repetities en lidmaatschap Repetities en lidmaatschap

De cantorij repeteert op donderdag avond van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Dorpskerk of, bij koude, in de consistorie achter de Dorpskerk. Voor een volledig schema van repetities en diensten kunt u onder aan deze webpagina terecht.

Het lidmaatschap van de cantorij staat open voor iedereen die zich kan vinden in het christelijke repertoire en kan zingen of graag wil leren zingen. Ervaring wordt zeer gewaardeerd, maar is zeker geen vereiste. Wel is het zaak dat u de repetities vrij trouw bij kunt wonen.

Een aantal leden had bij de oprichting van de cantorij al jarenlange koorervaring in onder andere de gemengde zangvereniging Vriendschap te Berkenwoude. Anderen hadden nog nooit in een koor gezongen, maar pikten de draad snel op. Ook leden die later toegetreden zijn, hebben snel hun draai weten te vinden. U zult zeker niet de eerste zijn die op de cantorij heeft leren zingen.

De cantorij is een hechte en tegelijkertijd open groep, die nieuwe mensen met open armen ontvangt. Zingen is dubbel bidden, zo schreef de kerkvader Augustinus (vierde eeuw na Christus) al en in dit opzicht is de cantorij niet alleen een groep enthousiaste zangers, maar ook een "bijzondere kring".

Aanmelden kan via de dirigent, Erik van der Does de Bye (telefoon: 06-10285936, e-mail: of door gewoon op donderdagavond mee te komen repeteren.

Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden.
Het is ook mogelijk om op projectmatige basis (bijvoorbeeld voor kerstmis) mee te zingen.

Vanaf 2010 is het aantal koorleden vrij snel toegenomen. Het structurele damestekort (uniek in Nederland!) is hiermee gelukkig opgelost. Daar zijn we dankbaar voor en natuurlijk ook heel blij mee. Voor de balans zou het goed zijn als zich enkele tenoren zouden aanmelden. Laat dit geen beletsel zjn om u als sopraan, alt of bas aan te melden - u bent van harte welkom.

Jeugdgroep
datum en tijdstip 13-12-2019 om 19.30 uur