» Wijkgemeente I » Cantorij
Repertoire

Het repertoire van de cantorij is zeer breed. De kerkmuziek vormt een wereldwijde schat van liederen en daar wordt met veel genoegen uit gezongen. Psalmen, gezangen, acclamaties en responsies komen vooral uit liederenbundels zoals het in 2013 uitgekomen Liedboek, het "oude" Liedboek voor de Kerken, Zangen van Zoeken en Zien, Gezangen voor Liturgie, het Oud-Katholiek Gezangboek, de Evangelische Liedbundel en de bundel van Youth for Christ.

Naast deze vooral strofische liederen worden er ook koorwerken gezongen, onder andere van Andreas Rinkel, Michael Haydn en Luigi Cherubini.

De cantorij schuwt zo nu en dan het zingen in het Duits, Engels, Frans of Latijn niet. Verreweg de meeste liederen worden echter in het Nederlands gezongen, ten einde alle mensen in de eredienst de gelegenheid te geven, de tekst van een lied volledig te kunnen volgen.

Startdienst o.l.v. Ds. M. Berends
datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur