» Wijkgemeente I » Kinderkring
Programma najaar 2013 Programma najaar 2013

Je zou de zondagsschool wel een erfgoed van onze gemeente kunnen noemen. Niet alleen de kinderen, ook de ouderen in onze gemeente, kunnen zich levendig de bijeenkomsten van de zondagsschool in de Zwaan of op de zolder van de pastorie herinneren.

De leiding van de zondagsschool moet echter de laatste tijd vaststellen, dat er steeds minder kinderen komen en dat er ook steeds minder begeleiding voor de zondagsschool is.

Van oudsher is de zondagsschool niet alleen toegankelijk voor de kinderen uit onze gemeente, maar zijn ook de kinderen van buiten de gemeente van harte welkom. Hieraan wil de zondagsschool opnieuw vorm geven. Voor het traditionele kinderkerstspel willen we ook de kinderen van buiten onze gemeente uitnodigen om niet alleen de voorstelling te bekijken, maar ook om mee te doen! Op 13 oktober, 10 november, 24 november, 8 december en 22 december wordt er tussen 10 en 11.15 uur geoefend voor het kerstspel. Binnen deze nieuwe/oude aandacht voor alle kinderen van ons dorp en omstreken, heeft de zondagsschoolleiding ook een nieuwe structuur bedacht. Op de tweede zondag van de maand wil de zondagsschool vanaf 2014 ludieke activiteiten ondernemen. Denk aan een bezoek op een zorgboerderij, werken met hout of bezoek van de kerkenraad ontvangen. Zoals gewend zullen spelletjes en verhalen niet ontbreken. Op de derde en vierde zondag van de maand willen wij vanuit de kerkdienst in de kring komen (Kinderkring!) en verhalen creatief met elkaar beluisteren. De eerste zondag blijft de zondag van de gezinsdienst.
Nieuwe leden van de zondagsschoolleiding, kinderen en ouders zijn van harte welkom om dit najaar deel te nemen aan onze activiteiten!

Kerkdienst o.l.v. Ds. N. van Dorp
datum en tijdstip 18-08-2019 om 10.00 uur

Kerkdienst o.l.v. Dhr. S. de Jong
datum en tijdstip 25-08-2019 om 10.00 uur