» Wijkgemeente I » Pastoraat en kringen
Pasen

In de verhalen over Jezus en in zijn eigen woorden speelt loslaten een grote rol. Het woord “loslaten” wordt in de nieuwe bijbelvertaling vertaald met: vergeven …
Vergeven is een uiterste vorm van loslaten. Het is de centrale gedachte van het evangelie.
In deze lentetijd is loslaten ook een belangrijk gegeven. De winter mag losgelaten worden om van de lente, het nieuwe leven te gaan genieten.
Maar eerst moeten we nog wat “maartse buien” doorstaan, wat afstand nemen van moeizame zaken, de zon breekt niet zomaar door! Maar de zon, het licht (der wereld) komt wel, Hij is in aantocht. Wellicht is dit woord, “aantocht”, het vierde woord dat in deze tijd te gebruiken valt, het woord dat aansluit bij: uittocht, doortocht, intocht.
We mogen ons in de week die voor ons ligt opmaken voor Pasen, ons op ons Paasbest kleden, nieuwe liederen zingen en elkaar vergeven om opgestaan (en misschien ook wel opgelucht) verder te gaan.
Ik wens u allen goede, inspirerende en gezellige Paasdagen toe.

Uw Ruth Thieme.

Tweede lijdenszondag o.l.v. Ds. J. Roding (onlinedienst)
datum en tijdstip 28-02-2021 om 10.00 uur

Derde lijdenszondag o.l.v. Ds. M. Berend- van Waardenberg (onlinedienst)
datum en tijdstip 07-03-2021 om 10.00 uur

De Gedachtenisdienst ( 22 november 2020), de Kerstnachtdienst en Kerstochtenddienst ( 24 en 25 december 2020 ) zijn live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar deze livestreams te gaan.

Op dit moment worden er geen nieuwe kerkdiensten van wijk II live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar eerder uitgezonden diensten te gaan.