» Wijkgemeente I » Pastoraat en kringen
Pasen

In de verhalen over Jezus en in zijn eigen woorden speelt loslaten een grote rol. Het woord “loslaten” wordt in de nieuwe bijbelvertaling vertaald met: vergeven …
Vergeven is een uiterste vorm van loslaten. Het is de centrale gedachte van het evangelie.
In deze lentetijd is loslaten ook een belangrijk gegeven. De winter mag losgelaten worden om van de lente, het nieuwe leven te gaan genieten.
Maar eerst moeten we nog wat “maartse buien” doorstaan, wat afstand nemen van moeizame zaken, de zon breekt niet zomaar door! Maar de zon, het licht (der wereld) komt wel, Hij is in aantocht. Wellicht is dit woord, “aantocht”, het vierde woord dat in deze tijd te gebruiken valt, het woord dat aansluit bij: uittocht, doortocht, intocht.
We mogen ons in de week die voor ons ligt opmaken voor Pasen, ons op ons Paasbest kleden, nieuwe liederen zingen en elkaar vergeven om opgestaan (en misschien ook wel opgelucht) verder te gaan.
Ik wens u allen goede, inspirerende en gezellige Paasdagen toe.

Uw Ruth Thieme.

Ontmoetingsdienst o.l.v. Dhr S.C. de Jong
datum en tijdstip 03-07-2022 om 10.00 uur

Kerkenraad wijk 1
datum en tijdstip 04-07-2022 om 20.00 uur

Losmaking Predikant

Huisvesting voor Oekrainers

Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur

De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode