PKN
  » Wijkgemeente I » Pastoraat en kringen 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Pasen

Pasen

In de verhalen over Jezus en in zijn eigen woorden speelt loslaten een grote rol. Het woord “loslaten” wordt in de nieuwe bijbelvertaling vertaald met: vergeven …
Vergeven is een uiterste vorm van loslaten. Het is de centrale gedachte van het evangelie.
In deze lentetijd is loslaten ook een belangrijk gegeven. De winter mag losgelaten worden om van de lente, het nieuwe leven te gaan genieten.
Maar eerst moeten we nog wat “maartse buien” doorstaan, wat afstand nemen van moeizame zaken, de zon breekt niet zomaar door! Maar de zon, het licht (der wereld) komt wel, Hij is in aantocht. Wellicht is dit woord, “aantocht”, het vierde woord dat in deze tijd te gebruiken valt, het woord dat aansluit bij: uittocht, doortocht, intocht.
We mogen ons in de week die voor ons ligt opmaken voor Pasen, ons op ons Paasbest kleden, nieuwe liederen zingen en elkaar vergeven om opgestaan (en misschien ook wel opgelucht) verder te gaan.
Ik wens u allen goede, inspirerende en gezellige Paasdagen toe.

Uw Ruth Thieme.

terug
 
 
 
 

Tweede lijdenszondag o.l.v. Ds. J. Roding (onlinedienst)
datum en tijdstip 28-02-2021 om 10.00 uur
meer details

Derde lijdenszondag o.l.v. Ds. M. Berend- van Waardenberg (onlinedienst)
datum en tijdstip 07-03-2021 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:
Nieuws

Liturgie


Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Meeluisteren met:
Wijk I
Iedere zondag vanaf 10:00 uur.  

Livestream
De Gedachtenisdienst ( 22 november 2020), de Kerstnachtdienst en Kerstochtenddienst ( 24 en 25 december 2020 ) zijn live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar deze livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Op dit moment worden er geen nieuwe kerkdiensten van wijk II live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.