» Wijkgemeente I » Pastoraat en kringen
Oproep uit pastoraal overleg

Wij wensen iedereen die genoemd is, naaste familie en ook anderen die het nodig hebben Gods zegen en sterkte toe. Er zijn meerdere, niet genoemde, gemeenteleden die ook aandacht krijgen en/of zijn bezocht door ds. Carola Dahmen of een lid van het pastoraal team. Mocht u nog iemand weten, die steun of aandacht nodig heeft, schroom dan niet en geef dit aan een van ons door.

Verder zoeken wij voor het pastoraal team en bezoeken van mensen nieuwe leden die ons team komen versterken.

Lid zijn van het pastoraal team houdt in, dat u af en toe tijd maakt om andere gemeenteleden te bezoeken en ongeveer acht keer per jaar aan een overleg van het pastoraal team deelneemt. Gesprekken bij een bezoekje hoeven niet alleen over het geloof en de kerk te gaan, ook al kan dat natuurlijk wel. Belangrijker is vooral om mensen uit onze gemeente een luisterend oor te bieden. Ziekte, pijn en verdriet, maar ook geluk en positieve veranderingen in het leven kunnen aanleiding zijn voor een bezoekje. Een luisterend oor kan helpen om met een lastige of een nieuwe situatie in het leven om te gaan. Daarom kunnen ontmoetingen en gesprekken die u als lid van het pastoraal overleg met andere gemeenteleden hebt mooi, verrassend en inspirerend zijn. Het is een dankbare taak om aandacht te schenken aan anderen.

De leden van het pastoraal overleg staan er niet alleen voor. Wij helpen elkaar of gaan weleens met z'n tweeën op bezoek bij mensen. Ontmoet u graag andere mensen, kunt u goed luisteren en bent u bereid vertrouwelijk om te gaan met de verhalen van mensen? Dan zouden wij ons zeer verheugen als u ons team komt versterken en u zo een bijdrage levert aan het bezoekwerk van de hervormde gemeente in Berkenwoude. Voor meer informatie neemt u gerust contact op met een van de leden van het pastoraal overleg.

Een warme groet van ons allen,

Ds. Carola Dahmen, Carina Prins, Martin Schrader, Gerrit Oudijk, Janny Verbree, Anita Verkaik en Brenda de Roo.

Kerkdienst o.l.v. Ds. C. Dahmen
datum en tijdstip 21-07-2019 om 10.00 uur

Kerkdienst o.l.v. Ds. Uitdewillingen
datum en tijdstip 28-07-2019 om 10.00 uur