Op weg naar Pasen

De Stille Week en Pasen staan voor de deur. De Stille Week beginnen wij met de Palmzondag. Dit is de zondag waarop het verhaal van de intocht van Jezus op een ezel in Jeruzalem wordt verteld. Niet als een koning, maar als een dienaar komt Jezus naar de mensen toe. De zondagsschool zal een rol spelen op Palmzondag. Op Witte Donderdag vieren wij vanaf 19:30 uur in de Dorpskerk een dienst met avondmaal. In deze avondmaalsdienst zullen veel liederen uit Iona klinken. Iona is een Schots eiland waarop de Iona Abdij en Iona community gevestigd is – een pelgrimsoord voor veel christenen die verlangen naar spiritualiteit en een actualisering van het evangelie in de hedendaagse tijd. De cantorij onder leiding van Erik van der Does de Bye begeleidt onze zoektocht naar voeding in deze dienst.
Op Goede Vrijdag staan wij stil bij het lijden en sterven van Jezus van Nazareth. De dienst begint om 19:30 uur. Met afbeeldingen op de beamer van de Colombiaanse schilder Fernando Botero volgen wij de haltes op de kruisweg van Jezus. Wij houden ons in, worden stil. We zingen, er klinken (bijbel-)teksten afgewisseld met instrumentale muziek door orgel en saxofoon (Carmen de Jong en Renate Mols) en stilte.
Op Stille Zaterdag is er om 20:30 uur een dienst in de kerk. In deze dienst zal een projectkoor onder leiding van Frederik Vos zingen. Bijbelteksten van bevrijding en licht klinken afwisselend met liederen. Het verbond dat God met mensen aangaat, in zijn uiterste vorm door de opstanding van Christus, staat centraal. Daarom gedenken wij ook onze doop, het teken van onze plaats in het verbond van God met mensen.
De Paasochtend beginnen wij met een meditatieve wandeling naar het licht toe. Wij starten om 6:30 uur bij de kerk. Onze weg wordt begeleid door teksten om over na te denken. Na de wandeling kunnen wij aansluiten bij het Paasontbijt, dat vanaf ongeveer 8:30 uur in de ouderenruimte in de Zwaan begint. Geef u op voor het heerlijke en gezellige ontbijt! Om 10 uur begint de Paasdienst in de Dorpskerk. De cantorij zingt, de pelgrim van het 40-dagenproject neemt afscheid en wij vieren dat de liefde heeft overwonnen: de opstanding van Christus. Voor de kinderen: in de pastorietuin zijn eieren verstopt! Na de dienst kun je op zoek gaan naar lekkere chocolade-eitjes.
De diensten in de Stille Week worden geleid door ds. Carola Dahmen. Wij verheugen ons op uw komst! Van harte welkom!

Witte donderdag en avondmaal o.l.v. Ds. Van Alphen
datum en tijdstip 18-04-2019 om 19.30 uur

Goede vrijdag o.l.v Ds. Admiraal
datum en tijdstip 19-04-2019 om 19.30 uur