» Wijkgemeente I » Kinderkring

Zondagsschool - nieuwsbrief

Berkenwoude, september  2013

Hallo jongens en meisjes,

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie weer zin in de zondagsschool?
Na een lange zomerstop gaan we weer van start. De leiding heeft al wat voorbereidingen getroffen voor de bijeenkomsten. Wij zijn er klaar voor!

Eerst is er de startdienst  op 6 oktober waarvoor jullie apart een uitnodiging hebben
ontvangen. We vieren dan met elkaar een feestelijke dienst en na afloop is er voor jullie een Bijbelse vossenjacht. We hopen dat jullie allemaal komen. Het is gezellig om elkaar  allemaal te ontmoeten, want ook de oudere kinderen, die al van de zondagsschool af zijn, doen dan mee.

Programma
Het programma van de zondagsschool is dit jaar een klein beetje veranderd. Op de eerste zondag van de maand blijft de gezinsdienst in de kerk, op de tweede zondag gaan we in De Zwaan aan het werk met het kerstspel, op de derde en vierde zondag doen we Kinderkring. Tijdens de Kinderkring volgen we de verhalen van het leesrooster en Kind op Zondag. In de aanloop naar Kerst volgen we het adventproject V rouwen met toekomst. We staan we stil bij vier vrouwen: Tamar, Rachab, Ruth en Batseba. Dit zijn vier bijzondere vrouwen in het
voorgeslacht van Jezus. De verhalen van deze vrouwen zijn verbonden met de inhoud van het kerstspel van dit jaar  ‘Een familieportret’. De Kinderkring start in de kerk en zetten we voort in de consistorie, maar zolang de verbouwing nog niet af is, gaan we naar De Zwaan.

Kinderen
In de afgelopen weken hebben 4 nieuwe kinderen zich aangemeld.
Misschien kennen jullie nog meer kinderen die het leuk vinden om met ons mee te doen: nodig ze maar uit; zij zijn van harte welkom!

Leiding
Agnes Koert heeft zich aangesloten bij de leiding van de zondagsschool. Jullie kennen haar misschien als leidster van het kinderkamp. Zij , Suzan en Martine zullen zich  vooral bezig houden met het kerstspel. De anderen verzorgen tot kerst de Kinderkring.

Oogstdienst
Op 3 november vieren we de oogstdienst. Na afloop van deze dienst brengen we fruitbakjes bij ouderen of zieken van onze gemeente. We hopen dat jullie en jullie ouders weer allemaal willen meehelpen.

Het rooster

Bijeenkomsten zondagsschool, start 10.00 uur

6 oktober                             Startdienst in de kerk; na afloop Bijbelse vossenjacht
13 oktober                           Kennismaking kerstspel in De Zwaan
20 oktober                           Kinderkring in De Zwaan
27 oktober                           Herfstvakantie
3 november                         Oogstdienst (gezinsdienst) in de kerk, na afloop fruitbakjes rondbrengen
10 november                       Oefenen Kerstspel in De Zwaan
17 november                       Kinderkring; werken aan actie schoenendoos
24 november                       Oefenen Kerstspel in De Zwaan
1 december 1ste advent     Gezinsdienst in de kerk Start project Vrouwen met toekomst
8 december 2e advent        Oefenen Kerstspel  in De Zwaan
15 december 3e advent      Kinderkring in de kerk; voortgang project Vrouwen met toekomst
22 december 4e advent      Oefenen Kerstspel in De Zwaan
24 december 16.30 uur       Kerstfeest in de kerk met kerstspel
25 december 1ste kerstdag Afsluiting project Vrouwen met toekomst in de kerk
Kerstvakantie                       jullie zijn welkom in de kerkdiensten

Als je meer wilt weten over de zondagsschool, kun je contact opnemen met Everlien, telefoon: 362985.

Hartelijke groet,

De leiding van de zondagsschool:

Marina Glas, Suzanne Hogendoorn, Agnes Koert, Naomi Maas, Bea Schrader, Martine Slob en Everlien Flier

Kerkdienst o.l.v. Ds. V.d. Plicht
datum en tijdstip 26-05-2019 om 10.00 uur

Uitnodiging gemeente avond wijk 1 terugkoppeling resultaat beroepingswerk. Meer informatie