Nieuw liedboek

Het huidige liedboek is vooral een gebruiksboek gebleken voor de kerkdienst op zondag. Het nieuwe liedboek ondersteunt uiteraard dit doel, maar daarnaast leent het zich ook voor andere doelen. De volgende doelen worden ondersteund:
• eredienst op zon- en feestdagen;
• overige gemeentevieringen en vieringen in kleinere kring, in het bijzonder de getijden;
• pastoraat;
• meditatie.

Het nieuwe liedboek is aanzienlijk dikker dan het huidige en omvat ongeveer 1400 liederen, gebeden en teksten, hetgeen is onderverdeeld in de volgende groepen:

1. Psalmen
2. Gezangen in het huidige Liedboek
3. Nieuwe Nederlandse liederen
4. Nieuwe buitenlandse liederen
5. Kinder-, jeugd- en tienerliederen
6. Liturgische gezangen
7. Overige zangvormen
8. Gebeden en teksten voor meditatie

Bij het samenstellen is uitgegaan van de veelkleurig¬heid van geloven en leven. Het boek geeft een weergave van verschillende spirituele kanten en een zo groot mogelijke oecumenische breedte. Dit is bereikt om naast de bekende liederen ook nieuwe liederen, Taizé en kinderliederen, liederen uit de Evangelische liedbundel, Opwekking en Psalmen van nu op te nemen.
Daarnaast zijn ook nieuwe manieren van zingen meegenomen, waarbij niet alle strofen in dezelfde vorm zijn weergegeven, zoals bijvoorbeeld meerstemmige liederen en liederen in canon. Verder lenen verschillende liederen zich naast begeleiding door het orgel, ook voor piano of gitaar. De ontwikkeling van het nieuwe liedboek is betaald vanuit opbrengsten van verkoop van het vorige liedboek, die in een fonds zijn verzameld. Er hebben meer dan 80 mensen aan gewerkt. Het nieuwe liedboek wordt uitgegeven door een samenwerkingsverband van Jongbloed, Kok en het Boekencentrum. De standaard versie kost 25 euro per stuk.

Witte donderdag en avondmaal o.l.v. Ds. Van Alphen
datum en tijdstip 18-04-2019 om 19.30 uur

Goede vrijdag o.l.v Ds. Admiraal
datum en tijdstip 19-04-2019 om 19.30 uur