PKN
  » Wijkgemeente I » Nieuws 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Nieuw liedboek

Nieuw liedboek

Het huidige liedboek is vooral een gebruiksboek gebleken voor de kerkdienst op zondag. Het nieuwe liedboek ondersteunt uiteraard dit doel, maar daarnaast leent het zich ook voor andere doelen. De volgende doelen worden ondersteund:
• eredienst op zon- en feestdagen;
• overige gemeentevieringen en vieringen in kleinere kring, in het bijzonder de getijden;
• pastoraat;
• meditatie.

Het nieuwe liedboek is aanzienlijk dikker dan het huidige en omvat ongeveer 1400 liederen, gebeden en teksten, hetgeen is onderverdeeld in de volgende groepen:

1. Psalmen
2. Gezangen in het huidige Liedboek
3. Nieuwe Nederlandse liederen
4. Nieuwe buitenlandse liederen
5. Kinder-, jeugd- en tienerliederen
6. Liturgische gezangen
7. Overige zangvormen
8. Gebeden en teksten voor meditatie

Bij het samenstellen is uitgegaan van de veelkleurig¬heid van geloven en leven. Het boek geeft een weergave van verschillende spirituele kanten en een zo groot mogelijke oecumenische breedte. Dit is bereikt om naast de bekende liederen ook nieuwe liederen, Taizé en kinderliederen, liederen uit de Evangelische liedbundel, Opwekking en Psalmen van nu op te nemen.
Daarnaast zijn ook nieuwe manieren van zingen meegenomen, waarbij niet alle strofen in dezelfde vorm zijn weergegeven, zoals bijvoorbeeld meerstemmige liederen en liederen in canon. Verder lenen verschillende liederen zich naast begeleiding door het orgel, ook voor piano of gitaar. De ontwikkeling van het nieuwe liedboek is betaald vanuit opbrengsten van verkoop van het vorige liedboek, die in een fonds zijn verzameld. Er hebben meer dan 80 mensen aan gewerkt. Het nieuwe liedboek wordt uitgegeven door een samenwerkingsverband van Jongbloed, Kok en het Boekencentrum. De standaard versie kost 25 euro per stuk.

terug
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Terschuur
datum en tijdstip 10-07-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v.
datum en tijdstip 17-07-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:

Losmaking Predikant

Huisvesting voor Oekrainers

Nieuws

Liturgie 
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.