PKN
  » Agendapagina 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude

dinsdag 4 februari 2020

Meditatie avond

Locatie: 
 Dorpskerk, consistorie
Tijdstip: 
 20.00 uur  - 21.30 uur

Op dinsdagavond 4 februari is er weer een meditatieavond. Die aankondiging heeft u misschien wel eens vaker gezien, maar deze leek niet voor u bestemd. Want ‘mediteren’ is toch iets voor dromerige mensen met geitenharen wollen sokken? Niet dus! De meditatieavonden zijn juist bedoeld voor ieder mens van vandaag, weldenkend en nuchter, die te maken heeft met een druk bestaan en een volle agenda.
 

Mediteren helpt namelijk om weer iets te horen van de rustbrengende stem van God. God schreeuwt niet en Hij dringt zich niet op. Hij is beschikbaar en bereikbaar en het is de kunst om iets van Hem te merken, Zijn stem te horen. Dat kan door bidden, maar ook door mediteren en soms is dat hetzelfde. En dat kan in je eentje thuis, maar kan juist ook verrijkend zijn om dat samen mee te maken. En dat kan dan een prachtige ervaring worden die juist helpt om vol goede moed weer het volle leven aan te kunnen. Begrippen als heling, bevrijding en vergeving worden bijna tastbaar. Tenminste, dat kán. Dat is natuurlijk niet altijd bij iedereen de ervaring, maar dan is het nog goed om even een uurtje van rust gehad te hebben. Even geen smartphone, geen TV, geen media, geen gedoe, maar gewoon een samenmomentje voor jezelf en voor God. Even ademhalen. Even Adam halen.

 

Hoe ziet zo’n avond eruit? We starten om 20.00 uur gezellig in de consistorie met een kopje thee of koffie. Het is leuk om dan kennis te maken met iemand die je nog niet kent of om even bij te praten. Daarna neemt iemand de leiding die daar van te voren om gevraagd is. Deze persoon helpt de anderen om stil en rustig te worden van binnen. Dat kan op allerlei manieren. Stiltemomenten zijn daarbij cruciaal, óók al stormt het misschien van binnen in je. Meestal steken we dan één of meer kaarsen aan als teken om ons bewust te zijn van de aanwezigheid van God. Dan kan er iets gelezen worden, een bijbelgedeelte, een gedicht of iets anders. We laten dat op ons inwerken. De één bidt, de ander denkt en weer een ander voelt. Daarna nemen we kort de tijd om - voor wie dat fijn vindt - elkaar te delen wat je mooi vond, ontdekte, voelde, ervoer enz.

 

En voor de duidelijkheid: Niets moét, iedereen mag zich vrij weten om om te gaan met de dingen die worden gepresenteerd, en niets is gék, we trainen om zonder oordeel naar de ander te kijken en te luisteren.

Iedereen kan er zijn zoals hij of zij is. En dat alleen al is zó mooi om mee te maken! Waag het er gewoon eens op en kom ook eens een keer kijken en luisteren. Iedereen is zeer van harte welkom. Vooral zij die eigenlijk geen tijd hebben of er tegenop zien…

De stem van God fluistert vol liefde middenin de tuin van heden: ‘Adam, waar ben je?’

 

Martin Belder

terug
 


 
 
 

Ontmoetingsdienst o.l.v. Ds.F. Renes
datum en tijdstip 02-10-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. F. Bos
datum en tijdstip 09-10-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:


Nieuws

Liturgie 


Huisvesting voor Oekrainers
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.