Mededeling coronavirus

Vanaf a.s. zondag 22 maart kunt u rechtstreeks om 10.00 uur meeluisteren met de erediensten van wijk 1 via de kerktelefoon en de website van de gemeente.

Stap 1: ga naar de website van de gemeente www.hervormdberkenwoude.nl
Stap 2: ga naar de rechter kolom (blauw gekleurd) waar staat Meeluisteren met: Wijk 1
Stap 3: klik op het grijze driehoekje, hiermee wordt de kerktelefoon geactiveerd.
             Het driehoekje is veranderd in 2 verticale streepjes en u hoeft verder niets meer te
             doen. Bij geen dienst kan de kerktelefoon niet geactiveerd worden.
Zie ook bijgevoegde schermprint op volgende bladzijde.

Voor mensen die niet via de website van de gemeente naar de dienst kunnen luisteren, wordt elke zondag op NPO2 om 9.20 uur een korte meditatie vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk verzorgd. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.

Collecten  Er zullen in deze diensten gedurende Coronatijd geen collecten voor Diaconie en Kerkrentmeesterschap gehouden worden. Desondanks lopen de financiële zaken voor beide colleges gewoon door! Daarom is er de mogelijkheid om, indien u dit wenst, een collectegift te storten op:
  • rekeningnummer NL15RABO0307502007 van Diaconie Herv. Gemeente
  • rekeningnummer NL92RABO0307500039 College van Kerkrentmeesters
onder vermelding van: collectegift Diaconie diensten Coronatijd Wijk 1, of collectegift Kerkrentmeesterschap diensten Coronatijd Wijk 1.

Beide colleges zijn op voorhand dankbaar voor uw eventuele bijdrage!

Kerkelijke activiteiten  Verder zullen alle kerkelijke activiteiten, zoals de kinderkring, leerhuisavond, Christelijke meditatie en cantorij tot nader order géén doorgang vinden.
Ook het Paasontbijt en de actie Boterschapen komen te vervallen dit jaar.
Het pastoraal werk door ambtsdragers of iemand van het Pastoraal team zal worden uitgevoerd via telefonisch contact.
Bovendien kunt u altijd onze predikante ds. Mariëlle Berends - van Waardenberg bellen of appen: (06-30477292 ).

Contactpersoon  De kerkenraad heeft Peter Versluys als contactpersoon vanuit de kerkenraad benoemd in verband met de Coronacrisis. Bij vragen over de wijkgemeente en de Coronacrisis kunt u hem bellen: (06-28780461).
Website  In deze periode van onzekerheid zal onze predikante elke week op woensdag een woord van bemoediging plaatsen op de website.
Op onze website hebben we tevens de liturgie en de overdenking van de eredienst van 15 maart jl. geplaatst.

Tot slot  De Coronacrisis raakt ons Kerk-zijn in het hart. We willen natuurlijk niets liever dan ongestoord met elkaar bijeenkomen in onze Dorpskerk, maar de gezondheid van eenieder gaat voor. Hopelijk zijn de genomen maatregelen voor dit moment voldoende. Laat het ons weten als er nog vragen zijn.
Wij volgen het nieuws op de voet en laten het u tijdig weten, als er nieuwe of aanvullende besluiten worden genomen.

Door al deze maatregelen zullen wij elkaar de komende weken niet ontmoeten op plaatsen waar wij dat wel gewend waren. Dat contact zullen wij missen! Toch wil de kerkenraad goed op de hoogte blijven van uw situatie en wellicht heeft u zelf behoefte aan contact. U kunt hiervoor altijd de predikante of de leden van de kerkenraad benaderen.
Heeft u in deze tijd enige vorm van hulp nodig, laat het dan ook weten aan een van de kerkenraadsleden. Hun telefoonnummers vindt u op de achterzijde van het kerkblad.
We kunnen er wel voor elkaar zijn, als we niet met elkaar kunnen zijn.

Een hartelijke groet aan u allen en sterke voor de komende tijd,

Kerkenraad Hervormde Gemeente Berkenwoude, Wijk 1

Kerkdienst o.l.v. Ds. E. Verheul