» Wijkgemeente I » Pastoraat en kringen
Leerhuisgang 2019-2020: Verhalen van hoop Leerhuisgang 2019-2020: Verhalen van hoop

Hoop is de levensadem van de ziel.

Zonder hoop is er geen leven.

Hoop zet mensen in beweging.

Veel verhalen uit de Bijbel worden gedragen door hoop.

Er is geen duister zo donker, of God is daar en plant zijn zaadjes van hoop.

De zaadjes liggen soms op het asfalt van de weg, maar weten door hun levenskracht een weg naar het licht te vinden en doen het asfalt splijten.

We staan stil bij verhalen uit de Bijbel waarin hoop zich een weg baant. Sommige bijbelverhalen zijn duister en dat kan niet anders, want hoop schittert op zijn mooist als de situatie vol duisternis en crisis is. De verhalen uit de Bijbel zijn soms weerbarstig. Net als in het echte leven. Maar God wriemelt daar zijn licht door heen en opent onverwachte perspectieven. Dat geeft hoop!

18 februari Geloof en vertrouwen Marcus 4: 35-41

17 maart Herinneren en herdenken Klaagliederen 3:1-29

21 april Met Christus opgewekt Romeinen 8:31-39

Tijd: 20:00 uur tot 21:30 uur. Plaats: pastorie

Kerkdienst o.l.v. Ds. H.Hartogsveld (beperkte toegankelijkheid +onlinedienst)
datum en tijdstip 18-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Roding (beperkte toegankelijkheid + onlinedienst)
datum en tijdstip 25-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht

De diensten op Goede Vrijdag (2 april 2021), Stille Zaterdag (3 april 2021) en Paasmorgen (4 april 2021) zijn live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar deze livestreams te gaan.

Op dit moment worden er geen nieuwe kerkdiensten van wijk II live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar eerder uitgezonden diensten te gaan.