» Agendapagina

Consistorie
Tijdstip:
 20.00u

Hoewel mensen als Luther, Calvijn en Zwingli bekend staan als "De Kerkhervormers", zijn er voor hen ook al diverse pogingen geweest, de westerse kerk te hervormen. Op dinsdag 3 oktober behandelen we er twee: John Wycliffe en Johannes Hus. Er is namelijk een interessante lijn te ontdekken die loopt van Engeland via Tsjechië naar Duitsland. Ds. Carola Dahmen zal die avond een en ander vertellen over de theologische achtergronden van deze voorlopers van Luther. Erik van der Does de Bye zal voor een historische omlijsting zorgen. Hierbij krijgt u een inkijkje in de middeleeuwse maatschappij, inclusief onaangename jonkvrouwen, stiekeme relaties, mysterieuze verdwijningen en fatale "ongevallen" - uiteraard met grote politieke gevolgen.

Aanvang: 20:00 uur in de consistorie.

Kerkdienst olv ds. Hartogsveld
datum en tijdstip 24-09-2017 om 10:00