» Agendapagina

Consistorie
Tijdstip:
 20.00u  - 22.00u

Op dinsdagavond 14 februari doen we niet aan Valentijn, maar aan een leerhuisavond. Vanaf 20.00 uur komen we in de consistorie bij elkaar om ons in het thema ‘Luther en het antisemitisme’ te verdiepen. Tot nu toe hebben we alleen maar de mooie kanten van Luther belicht: zijn profetische stem, zijn moed en zijn bijdrage voor een nieuwe rijkdom in de liturgie. Maar er zijn ook schaduwkanten: zo heeft Luther zich bijzonder negatief geuit over Joden. Zelfs de holocaust en het opportunisme van de Duitse Lutherse kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog worden Luther ten laste gelegd. Hoe moeten we dat zien? Schuilt er een antisemitische neiging in de theologie van Luther? Ds. Carola Dahmen houdt een inleiding over dit thema en vervolgens gaan we in gesprek erover. Ons uitgangspunt is dat we als christenen stevig geworteld zijn in Israël en het Jodendom, maar we willen ook Luther recht doen door hem in zijn context te verstaan.
Iedereen is van harte welkom!

Kerkdienst o.l.v. Ds. J. Koning (aanmelden)
datum en tijdstip 30-01-2022 om 10.00 uur

Kerkdienst o.l.v. Ds. M. van Waardenberg ( aanmelden )
datum en tijdstip 06-02-2022 om 10.00 uur

Vanaf heden zijn de erediensten beperkt toegankelijk tot een maximum van 50 kerkgangers. Vooraf reserveren bij de scriba is verplicht !

Kringwerk Seizoen 2021-2022

Wijk 1

Iedere zondag vanaf 10:00 uur

De kerkdienst van zondag 09-01-2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.