PKN
  » Agendapagina 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude

dinsdag 14 februari 2017

Leerhuisavond 'Luther en het antisemitisme'

Locatie: 
 Consistorie
Tijdstip: 
 20.00u  - 22.00u

Op dinsdagavond 14 februari doen we niet aan Valentijn, maar aan een leerhuisavond. Vanaf 20.00 uur komen we in de consistorie bij elkaar om ons in het thema ‘Luther en het antisemitisme’ te verdiepen. Tot nu toe hebben we alleen maar de mooie kanten van Luther belicht: zijn profetische stem, zijn moed en zijn bijdrage voor een nieuwe rijkdom in de liturgie. Maar er zijn ook schaduwkanten: zo heeft Luther zich bijzonder negatief geuit over Joden. Zelfs de holocaust en het opportunisme van de Duitse Lutherse kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog worden Luther ten laste gelegd. Hoe moeten we dat zien? Schuilt er een antisemitische neiging in de theologie van Luther? Ds. Carola Dahmen houdt een inleiding over dit thema en vervolgens gaan we in gesprek erover. Ons uitgangspunt is dat we als christenen stevig geworteld zijn in Israël en het Jodendom, maar we willen ook Luther recht doen door hem in zijn context te verstaan.
Iedereen is van harte welkom!
 

terug
 


 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. J. Koning (aanmelden)
datum en tijdstip 30-01-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. M. van Waardenberg ( aanmelden )
datum en tijdstip 06-02-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:
Vanaf heden zijn de erediensten beperkt toegankelijk tot een maximum van 50 kerkgangers. Vooraf reserveren bij de scriba is verplicht !


Nieuws
Liturgie 

Kringwerk Seizoen 2021-2022

Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1

Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van zondag 09-01-2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.