» Wijkgemeente I » Pastoraat en kringen
Kookworkshop "Lekker en Leerzaam" Kookworkshop "Lekker en Leerzaam"
Negen enthousiaste kooksters volgden op 7 maart de kookworkshop van Ilonka Cirk. Velen van ons zagen in de recepten kruiden en groenten staan die we zelf niet in onze keuken gebruiken: kuzu, shoyu, mirin, seitan. Duurzaam koken was de uitdaging, maar hoe doe je dat? We gingen aan de slag, terwijl Ilonka toelichting gaf. Het voorgerecht was een bloemkoolsoep met rooktofu. Als hoofdgerecht maakten we een kikkererwtenschotel die werd geserveerd met aramé. Daarnaast kwam er een smaakvolle pickel met spitskool en wortel op tafel. Het toetje bestond uit appel met rozijnensaus.
Tijdens het nuttigen van de heerlijke maaltijd kwamen de dilemma’s vanzelf ter sprake: als je groente van het seizoen wilt eten, kun je dan in de winter helemaal geen tomaatje kopen? En als je daar bescheiden in bent, wordt het dan een geïmporteerde tomaat of eentje uit de kas? Gebruik je bij het koken gewoon zout of gefermenteerd zout? Waar koop je überhaupt nog niet-verpakte groenten?
De volgende ochtend liep ik door de supermarkt en ik keek met andere ogen naar de producten: meer weten is niet altijd gemakkelijker ...
Enkele tips van Ilonka om duurzaam te eten:
  1. Kies voor groente en fruit uit het seizoen
  2. Kies voor groente en fruit van dichtbij
  3. Kies regelmatig voor plantaardig eiwit, zoals peulvruchten
  4. Kies zoveel mogelijk voor onbewerkte producten en volle granen
  5. Kies voor biologisch

2de advent o.l.v. Ds. R. van der Plicht ( aanmelden )
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00 uur

Op verhaal komen in Perkouw ( is uitgesteld )
datum en tijdstip 10-12-2020 om 20.00 uur

De Gedachtenisdienst op 22 november 2020  wordt live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar de livestream te gaan.

Vanwege het coronavirus zendt wijk II de kerkdiensten tijdelijk ook live uit via YouTube. Klik HIER om naar de livestream te gaan.