PKN
  » Wijkgemeente I » Nieuws 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Jeugdgroep

Jeugdgroep
Op vrijdagmiddag 20 januari hebben we met een aantal jongeren van de jeugdgroep een filmvoorstelling in de fraaie bioscoop van Gouda bezocht. We gingen naar de jeugdfilm ‘Storm’ en we bleken de zaal voor onszelf te hebben! Storm speelt zich af in Antwerpen ten tijde van de opkomst van het lutheranisme. Luther maakte voor de verspreiding van zijn geschriften dankbaar gebruik van een geheel nieuwe uitvinding, namelijk de boekdrukkunst. Verschillende drukkers drukken protestantse teksten af, maar dat is niet zonder gevaar, zeker met de komst van een gevreesde inquisiteur. Met diverse drukkers loopt het dan ook slecht af.
We volgen in de film een jongen genaamd Storm, wiens vader ook illegaal werken van Luther verspreidde. Hij wordt opgepakt en Storm doet pogingen om zijn vader te redden uit de gevangenis en uiteindelijk zelfs van de brandstapel. Een dapper meisje, Marieke geheten, staat hem terzijde. De film was zeer de moeite waard. Het uitje werd afgesloten met een lekkere hap in de jongerenruimte van de Zwaan.


Volgende bijeenkomst is schaatsen op 17 februari.
 
Groet namens de leiding, Martin, Ronald, Marco, Christa en Carola.
Meer info: predikant-wijk1@hervormdberkenwoude.nl, 0182-725416

 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. H.Hartogsveld (beperkte toegankelijkheid +onlinedienst)
datum en tijdstip 18-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Roding (beperkte toegankelijkheid + onlinedienst)
datum en tijdstip 25-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht
meer details

 
Actueel wijk 1:

Nieuws
Liturgie


Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Meeluisteren met:
Wijk I
Iedere zondag vanaf 10:00 uur.  

Livestream
De diensten op Goede Vrijdag (2 april 2021), Stille Zaterdag (3 april 2021) en Paasmorgen (4 april 2021) zijn live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar deze livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Op dit moment worden er geen nieuwe kerkdiensten van wijk II live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.