Jeugdgroep

Op vrijdagmiddag 20 januari hebben we met een aantal jongeren van de jeugdgroep een filmvoorstelling in de fraaie bioscoop van Gouda bezocht. We gingen naar de jeugdfilm ‘Storm’ en we bleken de zaal voor onszelf te hebben! Storm speelt zich af in Antwerpen ten tijde van de opkomst van het lutheranisme. Luther maakte voor de verspreiding van zijn geschriften dankbaar gebruik van een geheel nieuwe uitvinding, namelijk de boekdrukkunst. Verschillende drukkers drukken protestantse teksten af, maar dat is niet zonder gevaar, zeker met de komst van een gevreesde inquisiteur. Met diverse drukkers loopt het dan ook slecht af.
We volgen in de film een jongen genaamd Storm, wiens vader ook illegaal werken van Luther verspreidde. Hij wordt opgepakt en Storm doet pogingen om zijn vader te redden uit de gevangenis en uiteindelijk zelfs van de brandstapel. Een dapper meisje, Marieke geheten, staat hem terzijde. De film was zeer de moeite waard. Het uitje werd afgesloten met een lekkere hap in de jongerenruimte van de Zwaan.

Volgende bijeenkomst is schaatsen op 17 februari.

Groet namens de leiding, Martin, Ronald, Marco, Christa en Carola.
Meer info: predikant-wijk1@hervormdberkenwoude.nl, 0182-725416

Kerkdienst o.l.v. Ds. Ds. M. Berends - van Waardenberg
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10.00 uur

Kerkdienst o.l.v. Ds. Roding
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10.00 uur

Woord van bemoediging

Liturgie en preek

Vanwege het coronavirus zendt wijk II de kerkdiensten tijdelijk ook live uit via YouTube. Klik HIER om naar de livestream te gaan.