Jaarrekening College van Kerkrentmeesters 2019

Staat van Baten en Lasten 2019

Zoals u kunt zien, zijn de inkomsten/baten ruim 5% lager dan begroot en ook 2% lager t.o.v. 2018. De vrijwillige bijdragen bleven sterk achter bij de begroting en daalden ook t.o.v. 2018. De overige bijdragen levend geld, waaronder de bazaarinkomsten en de giften zijn opgenomen, was fors hoger dan begroot. In vergelijking met 2018 zijn de giften gelijk gebleven. Verder zijn de baten onroerende zaken lager dan begroot door langere leegstand van de pastorie.

Wat meevalt is, dat de totale kosten (€ 6.660 ) lager zijn dan begroot. Deze onderschrijding tov .de begroting werd vooral veroorzaakt door:
lagere kosten van het pastoraat door de bevestiging van de predikant wijk 1 per 1 september i.p.v. een begrote bevestiging per 1 juli en lagere reguliere onderhoudskosten aan de kerkelijke gebouwen en het orgel.

In vergelijking met 2018 zijn de kosten gestegen, veroorzaakt door de stijging van de kosten van het pastoraat. In 2019 was de predikant wijk 2 een volledig jaar werkzaam  ten opzichte van 3, 5 maanden in 2018.

We zijn dankbaar dat we als Hervormde Gemeente Berkenwoude het jaar 2019 ruim positief mochten afsluiten, echter dit positieve saldo wordt veroorzaakt door incidenteel lagere kosten als gevolg van de predikantsvacature wijk 1 gedurende een deel van het jaar. Ook de afname van de inkomsten, zichtbaar in 2019, is een aandachtspunt voor de komende jaren.

De cijfers zijn nog onder voorbehoud van goedkeuring door de controlecommissie.

De volledige jaarrekening 2019 kunt u, na telefonische afspraak, tot 7 juni , inzien bij, dhr. E.van Scherpenzeel, Kerkweg 47, telefoonnr. 0182-362275.
Heeft U eventueel nog aanvullende vragen dan kunt U ook bij de ouderling-kerkrentmeesters van Wijk 1 terecht: Gerrit Oudijk, Martin Schrader , Peter Versluys.

2de advent o.l.v. Ds. R. van der Plicht ( aanmelden )
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00 uur

Op verhaal komen in Perkouw ( is uitgesteld )
datum en tijdstip 10-12-2020 om 20.00 uur

De Gedachtenisdienst op 22 november 2020  wordt live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar de livestream te gaan.

Vanwege het coronavirus zendt wijk II de kerkdiensten tijdelijk ook live uit via YouTube. Klik HIER om naar de livestream te gaan.