Gemeente avond Gemeente avond
De goedbezochte gemeenteavond van 26 juni stond geheel in het teken van de vacaturetijd die is ontstaan na het vertrek van ds. Dahmen. In de inleiding van de voorzitter van de kerkenraad, mevrouw A. Dogterom, werden twee personen die de gemeente in deze periode komen ondersteunen, voorgesteld. Wim de Bruin, predikant te Stolwijk, is de consulent. Dat betekent dat hij de kerkenraad adviseert bij de beslissingen die er genomen moeten worden rondom de invulling van de vacature. Hij heeft dit in de vorige vacaturetijd ook naar ieders tevredenheid gedaan.  Dominee Nel van Dorp uit Den Haag gaat pastoraal werk verrichten. Beiden zijn geen onbekenden voor de gemeente. De aanwezige gemeenteleden gaven aan dat dit goed en vertrouwd voelt.

Er werd toelichting gegeven op het verloop van de procedure: de jaarcijfers van 2017 moeten nog worden goedgekeurd. Daarna kan op grond van de financiële situatie van de afgelopen 3 jaren een solvabiliteitsverklaring worden aangevraagd. Dat houdt in dat de gemeente Berkenwoude een financiële gezondverklaring moet ontvangen, voordat er verder stappen kunnen worden gezet. We willen graag weer uitkomen op een predikantsplaats van 60 %.

Mevrouw Dogterom deed een beroep op alle gemeenteleden om de kerk financieel en in woord en daad te steunen. Alleen dan kunnen we een dominee benoemen en als kerk onze werkzaamheden voortzetten.

Na de inleiding gingen we in groepjes praten over drie vragen: Wie zijn we als gemeente? Wat willen we de komende jaren? Wat voor predikant zou bij ons passen?
De antwoorden op deze vragen zijn geïnventariseerd. Deze worden als waardevolle input gebruikt door de kerkenraad als de zoektocht naar een nieuwe predikant kan beginnen.

We besloten de avond met lied 969: In Christus is noch west noch oost, in hem noch zuid noch noord, één wordt de mensheid door zijn troost, de wereld door zijn woord!

Kerkdienst o.l.v. Ds. H.Hartogsveld (beperkte toegankelijkheid +onlinedienst)
datum en tijdstip 18-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Roding (beperkte toegankelijkheid + onlinedienst)
datum en tijdstip 25-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht

De diensten op Goede Vrijdag (2 april 2021), Stille Zaterdag (3 april 2021) en Paasmorgen (4 april 2021) zijn live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar deze livestreams te gaan.

Op dit moment worden er geen nieuwe kerkdiensten van wijk II live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar eerder uitgezonden diensten te gaan.