» Algemeen » Over de kerk
Gedenkplaten in de Nederlands Hervormde Kerk

Tot in de eerste helft van de 19de eeuw mocht er ook in de kerken begraven worden. Die mogelijkheid zorgde voor flink wat inkomsten voor de kerk, maar heeft ook een grote invloed gehad op het interieur. De kerkvloer moest immers open kunnen voor een ter aarde bestelling. Vast meubilair was daardoor niet mogelijk. Ter nagedachtenis aan de overledenen werden hardstenen gedenkplaten in de kerkvloer gelegd. In de Nederlands Hervormde Kerk van Berkenwoude liggen drie van dergelijke gedenkplaten uit de 17de eeuw. Na bijna 400 jaar zijn de inscripties nog opvallend goed te lezen

Kerkdienst o.l.v. Ds. J. Koning (aanmelden)
datum en tijdstip 30-01-2022 om 10.00 uur

Kerkdienst o.l.v. Ds. M. van Waardenberg ( aanmelden )
datum en tijdstip 06-02-2022 om 10.00 uur

Vanaf heden zijn de erediensten beperkt toegankelijk tot een maximum van 50 kerkgangers. Vooraf reserveren bij de scriba is verplicht !

Kringwerk Seizoen 2021-2022

Wijk 1

Iedere zondag vanaf 10:00 uur

De kerkdienst van zondag 09-01-2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.