» Algemeen » Over de kerk
Gedenkplaten in de Nederlands Hervormde Kerk

Tot in de eerste helft van de 19de eeuw mocht er ook in de kerken begraven worden. Die mogelijkheid zorgde voor flink wat inkomsten voor de kerk, maar heeft ook een grote invloed gehad op het interieur. De kerkvloer moest immers open kunnen voor een ter aarde bestelling. Vast meubilair was daardoor niet mogelijk. Ter nagedachtenis aan de overledenen werden hardstenen gedenkplaten in de kerkvloer gelegd. In de Nederlands Hervormde Kerk van Berkenwoude liggen drie van dergelijke gedenkplaten uit de 17de eeuw. Na bijna 400 jaar zijn de inscripties nog opvallend goed te lezen

3de advent o.l.v. Ds. H. Hartogsveld
datum en tijdstip 11-12-2022 om 10.00 uur

Christelijke Meditatie
datum en tijdstip 13-12-2022 om 20.00 uur

4 de advent o.l.v. Ds. L. Schemers
datum en tijdstip 18-12-2022 om 10.00 uur

Oliebollenactie 2022 wijkgemeente 1

Wijk 1

De Gedachtenisdienstdienst van zondag 20 november 2022 is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode