PKN
  » Wijkgemeente I » Nieuws 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Kerstnachtdienst

Kerstnachtdienst
Veel is hetzelfde, maar er zijn ook nieuwe elementen in de kerstnachtdienst van 2014. Wij volgen de liturgie van het “Festival of nine lessons and carols” – Het feest van de negen lessen en liederen. Deze vorm van kerstviering wordt al ruim 100 jaar in de Anglicaanse kerk op kerstavond gevierd. Het is een viering waarin vooral gezongen en gelezen wordt. Negen lezingen uit de Bijbel, vanaf Genesis en Jesaja tot aan de evangeliën en het kerstverhaal van de geboorte van Christus toe, gelezen door verschillende mensen, worden afgewisseld met vierstemmige koorzang en gemeentezang van traditionele (Engelse) kerstliederen. Denk aan liederen als “In dulci jubilo” of “Er is een roos ontloken”. Er zal ook ruimte zijn voor een korte overdenking en gebeden.
Het “Festival of nine lessons and carols” is mede ontwikkeld door de toenmalige decaan van het King's College in Cambridge, Eric Midler-White. Hij was daarvoor legerpredikant en heeft de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog meegemaakt. De geboorte van Christus wilde hij in het wijder perspectief van de Bijbel en onze hele mensengeschiedenis zetten. Waar licht Gods liefde telkens weer op, tegen de achtergrond van een wereld die zoveel verschrikkingen kent? Wat is het verhaal van God met ons mensen? En hoe stralend schijnt Gods liefde in het geboorteverhaal van Jezus?
 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Terschuur
datum en tijdstip 10-07-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v.
datum en tijdstip 17-07-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:

Losmaking Predikant

Huisvesting voor Oekrainers

Nieuws

Liturgie 
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.