Kerstnachtdienst

Veel is hetzelfde, maar er zijn ook nieuwe elementen in de kerstnachtdienst van 2014. Wij volgen de liturgie van het “Festival of nine lessons and carols” – Het feest van de negen lessen en liederen. Deze vorm van kerstviering wordt al ruim 100 jaar in de Anglicaanse kerk op kerstavond gevierd. Het is een viering waarin vooral gezongen en gelezen wordt. Negen lezingen uit de Bijbel, vanaf Genesis en Jesaja tot aan de evangeliën en het kerstverhaal van de geboorte van Christus toe, gelezen door verschillende mensen, worden afgewisseld met vierstemmige koorzang en gemeentezang van traditionele (Engelse) kerstliederen. Denk aan liederen als “In dulci jubilo” of “Er is een roos ontloken”. Er zal ook ruimte zijn voor een korte overdenking en gebeden.
Het “Festival of nine lessons and carols” is mede ontwikkeld door de toenmalige decaan van het King's College in Cambridge, Eric Midler-White. Hij was daarvoor legerpredikant en heeft de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog meegemaakt. De geboorte van Christus wilde hij in het wijder perspectief van de Bijbel en onze hele mensengeschiedenis zetten. Waar licht Gods liefde telkens weer op, tegen de achtergrond van een wereld die zoveel verschrikkingen kent? Wat is het verhaal van God met ons mensen? En hoe stralend schijnt Gods liefde in het geboorteverhaal van Jezus?

1e advent /Heilig avondmaal o.l.v. Ds. M. Berends-van Waardenberg ( aanmelden )
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10.00 uur

2de advent o.l.v. Ds. R. van der Plicht ( aanmelden )
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00 uur

De Gedachtenisdienst op 22 november 2020  wordt live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar de livestream te gaan.

Vanwege het coronavirus zendt wijk II de kerkdiensten tijdelijk ook live uit via YouTube. Klik HIER om naar de livestream te gaan.