PKN
  » Wijkgemeente I » Nieuws 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Even voorstellen Even voorstellen

Ik ben Carola Dahmen. Mijn naam zal waarschijnlijk inmiddels niet meer onbekend bij u zijn. Vanaf 1 december a. s. hoop ik als predikant samen met u deel uit te maken van de hervormde gemeente te Berkenwoude. Ik ben dankbaar ervoor, dat u het vertrouwen in mij stelt en mij als predikant hebt beroepen. Voor u en voor mij is het een nieuw begin.

Wanneer ik aan een nieuw begin denk, moet ik altijd aan een mooi lied denken:

"Blijf niet staren op wat vroeger was.
Sta niet stil in het verleden:
Ik - zegt Hij - ga iets nieuws beginnen.
Het is al begonnen. Merk je het niet?"
(Huub Oosterhuis naar Jesaja 43:18)

Toen ik na mijn schooltijd in Wiesbaden (Duitsland) in Antwerpen ging wonen om daar als vrijwilliger met mensen met een verstandelijke beperking te werken, ging ik op een cantorij zingen. “Blijf niet staren” was een van de eerste liederen die ik daar in het Nederlands leerde. Behalve de Nederlandse taal, het werken in de welzijnszorg heb ik ook in Antwerpen Frederik leren kennen, mijn liefde. Nadat wij naar Nederland waren verhuisd en ik in Leiden theologie en psychologie ging studeren, kwam het lied “Blijf niet staren” weer op mijn pad. Toen ik in een feestelijke dienst aan mijn praktijkstage in Oegstgeest begon zongen wij daar ook weer “Blijf niet staren”. Een nieuw begin, meestal spannend en verbonden met grote verandering. Toch ook altijd een opdracht om niet te blijven staren, om steeds weer opnieuw op weg te gaan, op een weg die God al begonnen is, zo luidt het lied. En zo is mij dit lied altijd bijgebleven als een lied bij een nieuw begin, als een belofte van God, dat wij met God meegaan.

Nu staat er weer een nieuw begin voor de deur. Voor u. En voor mij. Spannend voor mij om voor het eerst als predikant in een gemeente te mogen werken. Ik verheug mij erop om u te ontmoeten, om verhalen te delen, om deel uit te maken van één gemeente, om samen op die weg van God te gaan. Spannend ook voor u om met een nieuwe predikant op weg te gaan. Vertrouwend en hopend, dat het een goede weg mag zijn, groet ik u en verheugen Frederik en ik ons samen op de tijd in Berkenwoude.

Carola Dahmen

terug
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. H.Hartogsveld (beperkte toegankelijkheid +onlinedienst)
datum en tijdstip 18-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Roding (beperkte toegankelijkheid + onlinedienst)
datum en tijdstip 25-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht
meer details

 
Actueel wijk 1:

Nieuws
Liturgie


Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Meeluisteren met:
Wijk I
Iedere zondag vanaf 10:00 uur.  

Livestream
De diensten op Goede Vrijdag (2 april 2021), Stille Zaterdag (3 april 2021) en Paasmorgen (4 april 2021) zijn live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar deze livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Op dit moment worden er geen nieuwe kerkdiensten van wijk II live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.