PKN
  » Algemeen » Muziek en formulieren 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Verkoop op bestelling

Met het vertrouwde motto “alles voor het kerkje” wordt een aantal artikelen op bestelling verkocht. De bestellijst is hieronder te downloaden en kunt u tot en met donderdag 10 september inleveren bij of doorbellen/mailen naar Carina Prins (0182-367715) of Martin Schrader (0182-362875 / m.schrader@kpnmail.nl ). 

Alle artikelen, met uitzondering van de pannenkoeken, zijn op zaterdag 12 september 2020 tussen 09:00 en 16:00 uur tegen contante betaling af te halen bij de Dorpskerk in Berkenwoude.
 

Soort

Artikel

Prijs p.st

Aantal

Totaal

Wijn Fles witte mousserende wijn - Alliance Demi Sec
en 6 flessen voor de prijs van 5; dus één doos met 6 flessen voor € 37,50
€   7,50    
Fles witte wijn – Chardonnay 2019
en 6 flessen voor de prijs van 5; dus één doos met 6 flessen voor € 25,00
€   5,00    
Fles rode wijn – Cotes du Rhône 2019
en 6 flessen voor de prijs van 5; dus één doos met 6 flessen voor € 25,00
€   5,00    
Foto’s Set van 5 foto’s van de Dorpskerk in Berkenwoude, gemaakt door Bram van Risp €   7,50    
Advocaat Ambachtelijk gemaakte advocaat €   4,00    
Jam Grote pot jam van rood fruit of in diverse fruit-
samenstellingen
€   2,50    
Kleine pot jam van rood fruit of in diverse fruit-
samenstellingen
€   2,00    
Gebak Appeltaart van de bakker €   6,00    
Ambachtelijk gemaakte cake €   4,00    
Ambachtelijk gemaakte boterkoek €   5,00    
Ambachtelijk gemaakte boterkoek met gember €   5,50    
Planten Bol chrysant in pot €   5,95    
3-D kaarten Handgemaakte 3D-kaart algemeen of voor speciale gelegenheid (o.a. felicitatie, condoleance, etc.)
en 6 kaarten voor de prijs van 5; dus voor € 10,00

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Anita Verkaik op tel.nr. 0182-362839
€   2,00    
Pannen-koeken Pannenkoek naturel
10 pannenkoeken voor de prijs van 8, dus 10 pannen- koeken naturel voor € 8,00
€   1,00    
Pannenkoek met spek €   2,00    
Pannenkoek met kaas €   2,00    
Let op: alle pannenkoeken worden op 12 september gratis thuis bezorgd tussen 11:30 en 13:00 uur!      
  Sub totaal voorzijde      
Sokken Dunne sokken, in de kleuren grijs en donkerblauw.

Voor nadere informatie over maten en kleur kunt u contact opnemen met mevr. Nel van Dam op tel.nr. 0182-3627320
€   7,00    
Dikke sokken, in de kleuren grijs, blauw en groen.

Voor nadere informatie over maten en kleur kunt u contact opnemen met mevr. Nel van Dam op tel.nr. 0182-362732
€   8,00    
Dames sokken met streepjes.

Voor nadere informatie over maten en kleur kunt u contact opnemen met mevr. Nel van Dam op tel.nr. 0182-362732
€   7,00    
Baby- en kindersokjes met vanaf prijs.

Voor de maten, kleur of nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Nel van Dam op tel.nr. 0182-362732
  vanaf
€   7,00
   
Dekentjes Gebreide en gehaakte dekentjes met vanaf prijs.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Dit Versteeg op tel.nr. 0182-362858
  vanaf
€   7,00
   
Truitjes Kindertruitjes.

Voor nadere informatie over maten en kleur kunt u contact opnemen met mevr. Nel van Dam op tel.nr. 0182-362732
€   7,50    
Jassen Jas met capuchon.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Dit Versteeg op tel.nr. 0182-362858
€  10,00    
Kraam cadeautjes Kraam cadeautjes met vanaf prijs.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Dit Versteeg op tel.nr. 0182-362858
  vanaf
€   3,00
   
  Transport subtotaal voorzijde      
  Te betalen Totaal    

Per artikel wordt hier nog een korte toelichting meegegeven.
 

meer
 
Toelichting bestellijst

Bij de wijn bieden wij een mousserende witte wijn aan, die een echte allemansvriend is. Gekoeld heeft deze een heerlijk zoetje in de afdronk. Het is een sprankelende wijn die je zo wegdrinkt. Verder bieden we een traditionele Chardonnay en Cotes du Rhone, eveneens uit Frankrijk, aan.

De jam is ambachtelijk bereid en het fruit is afkomstig uit verschillende Perkouwse tuinen. Er zijn jams van één soort en variaties in samenstellingen met allemaal rood fruit. Dus eigenlijk geen excuus om niets te kopen!

De dames van het handwerkteam hebben opnieuw noeste arbeid verricht en er zijn weer sokken, dekentjes, kinderkleding en kraamcadeautjes te koop. Ook deze artikelen zijn ambachtelijk gemaakt en uniek in hun soort! Omdat uitzoeken niet mogelijk is, wordt de mogelijkheid geboden vooraf te bellen naar de dames die op het bestelformulier staan vermeld.

Ook kunnen er 3-dimensionele kaarten worden gekocht, die met verschillende technieken zijn gemaakt. Er is een breed assortiment beschikbaar en de kaarten zijn een lust voor het oog en origineel; zeer geschikt om aan een ander te geven of te versturen. Ook hier kunt u vooraf bellen voor aanvullende informatie.

Het gebak bestaat dit jaar uit huisgemaakte cake en boterkoek en  overheerlijke appeltaart van banketbakkerij Kroeze. Er kan dus altijd wat lekkers bij de koffie worden geserveerd de komende weken!

De advocaat is door vrijwilligers bereid volgens oma’s recept met jonge jenever, eieren en suiker. Een echte aanrader om zo te nuttigen of bij het dessert!

De pannenkoeken zijn ambachtelijk en met liefde gemaakt door vele vrijwilligers. Voor de echte liefhebber is er de spek- en/of kaaspannenkoek in het assortiment opgenomen. De pannenkoeken worden op 12 september vers bereid en tussen 11.30 en 13.00u thuis bezorgd. Eet smakelijk!

De kleurrijke bolchrysant luidt ieder jaar de herfst in. De bolchrysant is een prachtige plant om in of buiten het huis te hebben.

Er is een fotoset van de Dorpskerk, die professioneel zijn gemaakt en een mooi beeld geven van het gebouw en interieur. Schitterend om te hebben en bijzonder om aan een ander weg te geven. Een echte aanrader!

Overig aanbod
Naast bovenstaande artikelen worden er nog aanvullende mogelijkheden geboden om de opbrengst van dit jaar te verhogen. 

Al maandenlang loopt de actie om zelfgemaakte mondkapjes te verkopen. Ze zijn van stof en kunnen gewassen worden. Voor extra zekerheid is er ook de mogelijkheid om een filter in het mondkapje te plaatsen, waarvoor een uitsparing is gemaakt. De mondkapjes kosten 10 euro per stuk en een set van 5 filters kost 2 euro. Ze zijn te bestellen bij mevr. Agatha Dogterom op telnr 0182-362400 of 06-83552604.

Het verkopen van een handgemaakt quilt is een jarenlange traditie op de Bazaar. Dit jaar willen we proberen dit exemplaar (zie foto) aan de hoogste bieder te verkopen. De quilt is 240 x 240 cm groot en de inzet is 100 euro.

U kunt uw bod doorbellen naar Carina Prins op telnr 06-47105184.

Tot slot is er de mogelijkheid om een gift over te maken. Het wegvallen van de Bazaar veroorzaakt een substantieel tekort in de exploitatie van onze Kerk!!  Ieder jaar is de Bazaar een groot succes, niet alleen voor de deelnemers en bezoekers, maar vooral ook voor de exploitatie van onze Kerk en wijkgemeente. 
Zonder de opbrengsten van de Bazaar is het in een normale situatie praktisch onmogelijk om de exploitatie rond te krijgen. 
 
Dit betekent dat we dit jaar door het wegvallen van de Bazaar een situatie hebben waarbij we een fors tekort kunnen verwachten indien we niets doen. Gelukkig is het initiatief van dit boekje, het verkopen van diverse producten en de advertenties ontstaan om toch nog enigszins extra opbrengsten binnen te halen.  
 
Echter zonder aanvullende giften zullen we bijna zeker met een fors tekort het jaar afsluiten. Uiteraard is dit zeer onwenselijk!
 
Vandaar dat de mogelijkheid bestaat om naast het kopen van producten een extra gift over te maken op rekeningnummer NL92 RABO 0307500039, tnv. College van Kerkrentmeesters onder vermelding van “Gift Bazaar 2020”. De Hervormde Gemeente van Berkenwoude heeft een ANBI-status gekregen van de belastingdienst, uw gift is dan ook aftrekbaar.
 

 
Lied van Prediker

Tijdens de gemeenteavond is o.a. 'Lied van Prediker' uit het nieuwe liedboek gezongen onder begeleiding van piano en saxofoon.

Download het bestand

meer
 
Dit is een morgen

Tijdens de gemeenteavond is o.a. 'Dit is een morgen' uit het nieuwe liedboek gezongen.

Download het bestand

meer
 
Go Down Moses

Tijdens de gemeenteavond is o.a. 'Go Down Moses' uit het nieuwe liedboek gezongen.

Download het bestand

meer
 
Nieuw liedboek, psalm 13b

Tijdens de gemeente avond is o.a. Psalm 13b uit het nieuwe liedboek gezongen.

Download het bestand

meer
 
Jeugdwerk

De afgelopen periode is er nagedacht over de opzet en uitvoering van het (nieuwe) jeugd- beleid. Er is een klankbordgroep gevormd die bestaat uit de predikant, afgevaardigden uit de kerkenraad en de gemeente. In deze groep is een eerste verkenning gedaan. Daaruit kwam de keuze naar voren voor een tweedeling in leeftijdsgroepen en afwisseling van een programma met ontspanning en geloofsinformatie.

Op de gemeente zondag van 23 juni jl. is er een stembiljet uitgedeeld waarin uw/je mening is gevraagd rondom opzet van jeugdwerk na de vakantieperiode. Voor de degenen die niet in de gelegenheid zijn geweest om deze in te vullen is deze hieronder opgenomen.

Deze inventarisatie wordt gehouden om een beeld te krijgen wat jullie aanspreekt en waar de behoefte zit. De onderstaande activiteiten staan (nog) niet vast en zijn alleen richtinggevend bedoeld. Wij willen jullie vragen voor één bepaalde leeftijdsgroep zowel bij ontspanning als geloofsinformatie een keuze te maken tussen de activiteiten. Vul in elke keuzekolom een cijfer van 1 t/m 3 in bij een de zeven genoemde activiteiten, die je leuk of interessant vindt. Ook is ook de mogelijkheid geboden dat je zelf iets toevoegt. Dit laatste stellen wij zeker op prijs!

Op 18 september a.s. zal een gemeente avond worden georganiseerd waarin we de resultaten en verdere vorm willen presenteren aan de gemeente. Hierbij zal ook worden ingegaan op de andere groepen en kringen die we het komende kerkelijk jaar willen starten. Tevens zal ook het nieuwe liedboek worden gepresenteerd aan de gemeente.

U/jij bent hiervoor van harte uitgenodigd!

meer
 
Ledenadministratie

Sinds een aantal jaar is de PKN overgestapt op een nieuw ledenadministratie systeem LRP. Dit systeem stelt onze gemeente in staat om met inachtname van de regels rondom privacy adresgegevens en mutaties bij te houden. In onze registratie zijn echter geen gegevens opgenomen omtrent telefoonnummers en emailadressen. Om in de toekomst ook in de gelegenheid te zijn op andere manieren te communiceren willen we daarom vragen deze gegevens ook aan ons door te geven. Dit kan u doen d.m.v. het versturen van deze gegevens via info@hervormdberkenwoude.nl  of bijgaand document te printen en uw gegevens op te schrijven. In de kerk onder de toren staat een doos waarin dit strookje gedaan kan worden. Ook is het mogelijk dit af te geven aan één van de kerkenraadsleden. Indien u ook de jeugdwerk enquete invult, kan dit samen worden ingeleverd.

meer
 
Volkskerstzang 2012

Op maandag 17 december vond de jaarlijkse Volkskerstzang plaats in Bergambacht met medewerking van de gezamenlijke Cantorijen van Ammerstol en Berkenwoude. een aantal liederen zijn te vinden op de volgende plek:

Veni Jesu en Als een ster: http://www.youtube.com/watch?v=SoEuqRk9VjE
Stille Nacht: http://www.youtube.com/watch?v=T_6eV25MLgY
In stilte werd Jezus geboren: http://www.youtube.com/watch?v=6tdeDW0Zq1w
Carol of the Drum: http://www.youtube.com/watch?v=uriBLcTpuu8
Baby boy (deel 1): http://www.youtube.com/watch?v=UuZYsyaOzX4 
Baby boy (deel 2): http://www.youtube.com/watch?v=2eg2RKuQ7QE
 

 
Gedachtenisdienst

De gedachtenisdienst heeft zondag 25 november plaatsgevonden. Tijdens deze dienst hebben we de namen genoemd van overleden gemeenteleden, maar ook een kaars aangestoken voor al diegenen die we in gedachten gedenken, maar die niet bij name genoemd worden.

Tijdens de dienst zong de Cantorij het gedachtenislied door Erik van der Does de Bye geschreven.

Download het bestand

meer
 
Volkskerstzang

Maandag 17 december 2012 organiseert het Interkerkelijk Beraad Bergambacht de traditionele Volkskerstzang in de Grote of Laurentiuskerk te Bergambacht. Aanvangstijd is 20:00 uur, de kerk is om 19:30 uur open.  Medewerking verlenen ds. P.J. van Midden (Ontmoetingskerk Bergambacht), burgemeester A. van Erk, muziekvereniging Excelsior uit Bergambacht, beiaardier Boudewijn Zwart, organist Wim Voorrips  en de cantorijen van  Ammerstol en Berkenwoude en den Achterbroek. Het thema van deze Volkskerstzang is "Bij Kerst denk je aan belasting. Leuker kunnen we het niet maken, wel gemakkelijker". Er zal een inzameling gehouden worden voor Operatie Africa (www.operatieafrica.nl). De toegang is gratis. Na afloop wordt er, bij geschikt weer, buiten wederom overheerlijke chocolademelk geschonken.

Het Interkerkelijk Beraad Bergambacht wordt gevormd door de Hervormde Gemeenten van Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude en den Achterbroek alsmede de  Ontmoetingskerk Bergambacht.

 
Lied van Berkenwoude

Tijdens de overhandeling van het schilderij van Ds. Zevenboom heeft mevr. Den Hertog het lied van Berkenwoude ten gehore gebracht. Het liedje dateert uit de jaren dertig of veertig en is waarschijnlijk geschreven door dhr. Klootwijk, die in die tijd het hoofd van de openbare lagere school was.

 

Download het bestand

meer
 
Tweeduizend jaar psalmen (deel 5)

deel 5: gekibbel en/om gezangen

In het vorige deel van deze reeks hebben we gezien dat er na de Reformatie in Nederland eerst uit de (soms wat moeizame) psalmberijming van Datheen gezongen werd en er na 1773 uit de zogeheten “Oude Berijming” gezongen werd. Ook zagen we dat het ritmisch zingen uit het Genève van Calvijn in Nederland juist door die moeizame, uit het Frans vertaalde berijming van Datheen werd vervangen door het zingen op “hele noten”. Deze praktijk zette zich voort in de Statenberijming van 1773.

Erik van der Does de Bye

meer
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. E. Verheul
datum en tijdstip 27-09-2020 om 10.00 uur
meer details

Christelijke Meditatie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 20.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:

Nieuws

Liturgie
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Meeluisteren met:
Wijk I
Iedere zondag vanaf 10:00 uur.  

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.