Brievenactie Amnesty International

Wereldwijd schrijven die dag honderdduizenden mensen naar de autoriteiten van verschillende landen, om op te komen voor een persoon van wie de rechten ernstig worden geschonden. Dit jaar zetten we ons in voor de rechten van de Chinese mensenrechtenvoorvechtster Liu Ping, die werd veroordeeld tot 6,5 jaar gevangenisstraf, voor de Saoedische blogger Raif Badawi, die 10 jaar gevangenisstraf en 1000 zweepslagen opgelegd kreeg, en voor Erkin Musaev. Deze medewerker van het Ministerie van Defensie in Oezbekistan werd na een oneerlijk proces wegens spionage veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.                                                                                                             Een enorme stapel brieven van over de hele wereld laat autoriteiten weten, dat de ogen van de wereld op hen zijn gericht, waardoor ze schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Zo werd vorig jaar één persoon de dag na de schrijfactie direct vrijgelaten, en ook op andere gewetensgevangenen had de actie een positieve uitwerking.
Amnesty International organiseert deze schrijfmarathon op de Dag van de Rechten van de Mens. Na grondig onderzoek naar de cases schrijft Amnesty voorbeeldbrieven, meestal in het Engels. We hoeven ze alleen maar over te schrijven. De Amnestygroep Krimpenerwaard-Oost, die de avond in de  consistorie organiseert, zorgt voor schrijfmateriaal, de juiste adressering en postzegels. De brieven worden geteld: natuurlijk hopen we met een flinke stapel brieven bij te dragen aan de 100.000 brieven die Amnesty Nederland verwacht te schrijven.

Kerkdienst o.l.v. Ds. D. Rietveld
datum en tijdstip 14-08-2022 om 10.00 uur

Kerkdienst o.l.v. Ds. F. Bos
datum en tijdstip 21-08-2022 om 10.00 uur

Huisvesting voor Oekrainers

Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur

De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode