PKN
  » Wijkgemeente II » Toerusting 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Vorming en toerusting Vorming en toerusting

De christelijke gemeente komt niet alleen samen tijdens de zondagse eredienst maar ook op andere momenten in de week om gevormd en toegerust te worden. Om te leren wat God van ons vraagt en wat geloven betekent. Hoe benaderen we vanuit het Woord van God de vragen van het gewone leven en de ethische dilemma’s. Als gemeente van Christus leren we een leven lang. De activiteiten die door de week worden georganiseerd zijn er opgericht om met elkaar en van elkaar te leren rondom de geopende Bijbel.
De activiteiten kennen een overlap met de activiteiten uit het Jeugdwerk.
 

 
Cathechese Cathechese

Catechese is rond de open bijbel en in gesprek met elkaar leren wat de levende God ons heeft te zeggen. Hoe wij vandaag de dag uit Zijn genade en naar Zijn geboden kunnen leven. Behalve dat op deze wijze catechese iets heeft van een ‘leerhuis’ wil de catechese voor jongeren ook een ‘vraagbaak’ zijn.
 

lees meer »
 
Bijbelkring Bijbelkring

De Bijbelkring is voor ieder gemeentelid toegankelijk en bedoeld om zich verder te verdiepen in de Schrift. Er wordt een Bijbelgedeelte gelezen en houden een studie rondom een bepaald Bijbelboek of een thema en kunnen zo met elkaar van gedachten wisselen en van elkaar leren. De Bijbelkring wordt gehouden op woensdagavond in de ouderenruimte van de Zwaan. De aanvang is 20.00 uur.

 
Gebedskring Gebedskring

De gebedskring komt eens per drie weken bijeen om met gemeenteleden gezamenlijk voor de noden van de (kerkelijke) gemeente ter plaatse en wereldwijd te bidden. De kring komt bijeen in de Wegwijzer op maandag om 19.15 uur.

lees meer »
 
Opening winterwerk Opening winterwerk
 
Mannenvereniging "Onderzoekt de Schriften" Mannenvereniging "Onderzoekt de Schriften"

De mannenvereniging ‘ Onderzoekt de Schriften’ komt in het winterseizoen, één keer in de drie weken, op maandagavond bijeen. We denken op deze avonden met elkaar na over een gedeelte uit de Bijbel. Om de beurt verzorgt een van de leden een inleiding die we na de pauze met elkaar bespreken. Op deze wijze is er veel ruimte om met elkaar in gesprek te zijn en te spreken over geloofszaken.
De vergaderingen van de mannenvereniging worden in de consistorie van de Dorpskerk gehouden. Aanvang: 20.00 uur. Alle mannen zijn hierbij hartelijk welkom!

 
Vrouwenvereniging Sifra Vrouwenvereniging Sifra

De vrouwenvereniging heeft als doel toerusting door middel van bijbelstudie en bespreking van geloofsvragen, maar ook is er aandacht voor onderlinge ontmoeting. Daarnaast onderhoudt de vereniging contacten met een baptistengemeente in Oekraïne. De vereniging staat open voor alle vrouwen die belangstelling hebben. De vereniging komt driewekelijks samen van september tot mei in de ouderenruimte van het cultureel centrum ‘De Zwaan’.

 
 
 
 

3de advent o.l.v. Ds. H. Hartogsveld
datum en tijdstip 11-12-2022 om 10.00 uur
meer details

Christelijke Meditatie
datum en tijdstip 13-12-2022 om 20.00 uur
meer details

4 de advent o.l.v. Ds. L. Schemers
datum en tijdstip 18-12-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:


Nieuws

Liturgie 


Oliebollenactie 2022 wijkgemeente 1 
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1

Iedere zondag vanaf 10:00 uur.
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De Gedachtenisdienstdienst van zondag 20 november 2022 is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.