PKN
  » Wijkgemeente II » Jeugd 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Algemeen Algemeen

Het jeugdwerk is een belangrijk aandachtspunt voor de wijkgemeente. We hebben als gemeente de roeping en de opdracht om de kinderen en de jongeren door te geven wie God is en wat Hij van hen vraagt. Of zoals Psalm 78 het verwoordt waarin wordt gesproken over ‘De roemrijke, krachtige daden van de Heer en de wonderen die Hij heeft gedaan, die willen we onze kinderen niet onthouden, die zullen we aan het komend geslacht vertellen. Opdat ze op God vertrouwen, Gods grote daden niet vergeten en zich richten naar zijn geboden.’
Maar ook Jezus Christus zelf heeft opdracht gegeven kinderen in Zijn naam te ontvangen. ‘Laat de kinderen bij Me komen, houd ze niet tegen, want het Koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.’ (Mark. 10 : 14)
Tegelijk hangt het jeugdwerk nauw samen met de doopbelofte van de ouders om hun kinderen bij het opgroeien in het christelijk geloof te onderwijzen of te doen en te helpen onderwijzen. De gemeente mag aan dit onderwijs bijdragen en een rol vervullen door voor verschillende leeftijdsgroepen jeugdwerk op te zetten, in stand te houden en te zoeken naar mogelijkheden om met dit werk aan te sluiten op de leefwereld van de jeugd. Het doel van jeugdwerk is kinderen, tieners en jongeren een Bijbelse en maatschappelijke toerusting geven zodat er door de Heilige Geest een relatie met Jezus Christus mag ontstaan. Maar ook dat ze in deze relatie mogen groeien alsmede in andere relaties (met elkaar, met de gemeente en met de mensen in de wereld om hen heen).
 

 
Vakantie Bijbel Week Vakantie Bijbel Week

De wijkgemeente organiseert in de laatste week van de zomervakantie gedurende drie dagen de Vakantie-Bijbel-Week (VBW). De VBW heeft tot doel om zo veel mogelijk kinderen in de leeftijd van de basisschool - met extra aandacht voor niet-kerkelijk meelevende kinderen – op een ontspannen manier in aanraking te brengen met de bijbel en het geloof. De activiteiten die worden gedaan zijn zingen, bijbelvertelling, knutselwerkjes, poppenkast, sketch/toneel en spel. De VBW vindt plaats in het cultureel centrum ‘de Zwaan’.
Na deze week wordt er aansluitend op zondagmorgen een themadienst gehouden met het doel niet-kerkelijk meelevenden het Evangelie bekend te maken.
 

 
Het Visnet Het Visnet

De wijkgemeente kent voor de leeftijdsgroep 12 tot en met 15 jaar de jeugdclub ‘het Visnet’’ Het doel van deze club is om tieners op een duidelijke en ontspannen wijze vanuit de bijbel met het Woord van God bezig te zijn en ze te bereiken met het evangelie. De clubavonden zijn een mix van zingen, Bijbelstudie over diverse thema’s, gesprek en ontspannende activiteiten veelal in spelvorm. Gebruik wordt gemaakt van het blad Spirit en ander materiaal van de HGJB. Het Visnet komt gedurende het winterseizoen op vrijdagavond om de twee weken bijeen in de ouderenruimte van het cultureel centrum ‘de Zwaan’.

 
16+ Club De Eenheid 16+ Club De Eenheid

Voor de jongeren van 16 jaar en ouder is er de 16+ club. Op de 16+ club die open staat voor jongeren zowel van binnen als buiten de gemeente horen gezelligheid en geloof bij elkaar. Het doel is jongeren bereiken met Gods woord toegespitst op hun situatie en leefwereld. De avonden hebben in het algemeen als vast onderdeel een bijbelstudie met gesprek en discussie. Het tweede deel van de avond kent een wisselend programma zoals een film draaien, een spel, gesprek en dergelijke. Gebruik wordt gemaakt van HGJB materiaal. De 16+ club komt gedurende het winterseizoen op vrijdagavond om de twee weken bijeen in de ouderenruimte van het cultureel centrum ‘de Zwaan’.

lees meer »
 
 
 
 

3de advent o.l.v. Ds. H. Hartogsveld
datum en tijdstip 11-12-2022 om 10.00 uur
meer details

Christelijke Meditatie
datum en tijdstip 13-12-2022 om 20.00 uur
meer details

4 de advent o.l.v. Ds. L. Schemers
datum en tijdstip 18-12-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:


Nieuws

Liturgie 


Oliebollenactie 2022 wijkgemeente 1 
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1

Iedere zondag vanaf 10:00 uur.
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De Gedachtenisdienstdienst van zondag 20 november 2022 is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.