» Wijkgemeente I » Pastoraat en kringen
Collecten Onlinediensten

Er zullen tijdens de beperkte openstelling van de kerkdiensten collecten worden gehouden in het kerkgebouw tijdens de erediensten. De financiële zaken gaan immers voor het College van Diakenen en het  College van Kerkrentmeesters gewoon door.
Aan de luisteraars die de dienst via de kerktelefoon online volgen, vragen wij dringend om collectegiften te blijven geven door een bedrag over te boeken naar Diaconie Herv. Gemeente : rekening nr.: NL15RABO0307502007 onder vermelding van: collectegift Diaconie onlinediensten  Wijk 1. En naar College van Kerkrentmeesters: rekening nr. NL92RABO0307500039 onder vermelding van: collectegift Kerkrentmeesters onlinediensten  Wijk 1.

Wij zeggen u hiervoor hartelijk dank !

Kerkenraad Wijkgemeente 1

Liturgie zondag 17 januari 2021

In verband met aangescherpte maatregelen vanuit de PKN worden in deze dienst de liederen niet gezongen, maar uitgesproken.

Welkom en mededelingen

Stilte

Lied van de intocht: Lied 526: 1, 2

Onze hulp en groet

Kyriegebed

Gebed om bemoediging

Evangelielezing Johannes 2, 1-12

Zingen Lied 526: 3

Overweging

Meditatief orgelspel

Zingen: Lied 793: 1, 3

Gebeden stil gebed Onze Vader

Slotlied 419: 3

Orgelspel

Op verhaal komen in Perkouw rondom het thema: Geloofshelden Op verhaal komen in Perkouw rondom het thema: Geloofshelden
In het nieuwe seizoen willen we – binnen de RIVM-maatregelen – weer enkele activiteiten gaan oppakken. De Leerhuisavonden zijn sinds maart stil komen te staan. In de maanden oktober, november en december willen we samenkomen rondom het thema: Geloofshelden. Bijbelse verhalen gaan over mensen van vlees en bloed, mensen zoals wij, mensen die geloven, hopen, liefhebben. Per avond zetten wij een geloofsheld centraal waarover wij in gesprek gaan met elkaar. De avonden zullen in de consistorie worden gehouden, van 20:00 uur tot 21:30 uur, op de dinsdagen 20 oktober, 10 november en 8 december.

Groep Liturgisch Bloemschikken Groep Liturgisch Bloemschikken

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Soms roept een bloemschikking krachtige gevoelens op. Daarom is er de groep liturgisch bloemschikken, die in bijzondere diensten zorg draagt voor een afgewogen schikking. Om zo de woorden die klinken te ondersteunen en te versterken.

Predikant en kerkenraad Predikant en kerkenraad

Preek en catechese zijn de meest in het oog springende taken van de predikant. Wij zien hem als motor (of aandrijfkracht) waar de gemeente om draait. Huis- en ziekenbezoek behoren tot zijn werk, hoewel ook andere ambtsdragers daarin een taak hebben.

Eenmaal per maand is er een vergadering van de kerkenraad, waar ondermeer gesproken wordt over het beleid met betrekking tot kerkdiensten, pastoraat, toerusting, algemene financiële zaken etc.

Elke Protestantse gemeente telt drie ambten, elk met een eigen taak. De dragers van die ambten vormen de kerkenraad.

Kerkdienst o.l.v. Dhr. S. de Jong ( onlinedienst )
datum en tijdstip 24-01-2021 om 10.00 uur

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Admiraal ( onlinedienst )
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10.00 uur

De Gedachtenisdienst ( 22 november 2020), de Kerstnachtdienst en Kerstochtenddienst ( 24 en 25 december 2020 ) zijn live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar deze livestreams te gaan.

Op dit moment worden er geen nieuwe kerkdiensten van wijk II live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar eerder uitgezonden diensten te gaan.