» Wijkgemeente I » Activiteiten
Bazaar Bazaar

BAZAAR

In deze bijzondere tijd is een evenement organiseren zoals de Bazaar een uitdaging, maar die gaan wij graag aan! Naast het feit dat met ingang van 1 juli bijeenkomsten weer zijn toegestaan, bleek ook in het voorgesprek met de gemeente dat er vergunningen worden verleend. Dit geldt ook voor onze Bazaar, mits aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan. Dit betekent dat, met de RIVM-richtlijnen als uitgangspunt, de vrijwilligers worden ondersteund met hygiënemateriaal en dat voor de bezoekers van de Bazaar (extra) ruimte wordt gecreëerd. Dat laatste doen we door de ruimte voor de rommelmarkt te vergroten en ook de Dorpskerk te betrekken bij de Bazaar. Zo verwachten we het aanbod dat u van ons als vanouds gewend bent, te kunnen brengen. Wel zal de avond met het rad van fortuin komen te vervallen en op de dag zelf een alternatief met veel te winnen prijzen worden aangeboden.

Het Bazaarcomité heeft zijn eerste vergaderingen weer gehad en de voorbereidingen zijn alweer in volle gang. Ook zijn er al veel spullen ingeleverd. Half juli kunt u weer de gebruikelijke flyer verwachten met een oproep om uw spulletjes nog eens na te kijken, of er nog iets tussen zit waar u afstand van wilt doen en die voor een ander nog iets kunnen betekenen. Goederen die in slechte staat en/of kapot zijn, nemen wij niet aan en ook behouden we het recht voor goederen te weigeren! Heeft u spullen waarmee u niet kunt wachten tot half augustus, dan kunt u die eerder brengen naar de loods aan het Oosteinde 27, maar UITSLUITEND na telefonisch overleg met Lenie Verburg (0182-362717) of Annie Oudijk (0182-362212).

Voor nadere informatie of andere vragen kunt u natuurlijk altijd terecht bij een van de leden van het Bazaarcomité of even contact opnemen met Carina Prins (telefoon 0182-367715).

Namens het Bazaarcomité, Mieke Bonsang

Bazar of bazaar Bazar of bazaar
In Perkouw schrijven we al sinds jaar en dag Bazar. Dat is in de loop van de jaren zo gegroeid. Tot nu toe was daar niets mee aan de hand. We beperkten onze publicaties immers tot ingewijden in de organisatie en de bevolking van Berkenwoude.
Nu we steeds vaker buiten het dorp de publiciteit zoeken via media als www.dichtbij.nl en de plaatselijke dag- en weekbladen wordt dat anders.
Volgens Van Dale Nederlands Woordenboek is de officiële schrijfwijze namelijk bazaar. De door ons gebruikte spelling bazar is een niet erkende schrijfwijze. Het gevolg is dat onze bijdragen door de diverse eindredacteuren regelmatig worden gecorrigeerd. Na 42 jaar in het

Bazaar foto's Bazaar foto's

Kinderkamp Kinderkamp
Zo vlak voor Pasen heerst er hoogspanning in ons team: vanwege het maken van de boterschapen. Na vier avonden kneden, bewerken en krenten plaatsen stonden de vriezers weer vol om verkocht te worden. En met resultaat, want alle boterschapen zijn dit jaar weer verkocht. We hebben een totale opbrengst van ongeveer 2000,- euro.  Wij willen via deze weg alle mensen die de schapen hebben gemaakt, verkocht en/of hun vriezer beschikbaar hebben gesteld bedanken voor hun inzet.

Momenteel zijn wij druk bezig met alle voorbereidingen voor het kamp. Over een aantal weken is het zover en vertrekken we weer richting Ermelo, hopelijk met iets betere temperaturen! We gaan er weer een leuke week van maken met z’n allen. Het thema en de bijbehorende spelletjes zijn bekend. Echter, om deze week echt tot een succes te maken zijn we nog op zoek naar sponsoren. Als u een gift wilt geven, kunt u deze storten op NL39RABO0307500896, ten name van Kampraad Berkenwoude.
Groetjes,

De kampleiding

Liturgisch bloemschikken Liturgisch bloemschikken
Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Soms roept een bloemschikking krachtige gevoelens op. Daarom is er de groep liturgisch bloemschikken, die in bijzondere diensten zorg draagt voor een afgewogen schikking. Om zo de woorden die klinken te ondersteunen en te versterken.

Pasen

Traditioneel vindt voorafgaand aan de dienst op eerste Paasdag het Paasontbijt plaats. Na afloop van de dienst mogen de kinderen t/m 12 jaar eieren zoeken in de pastorietuin.

Gemeente zondag

Traditioneel organiseert de jeugdraad kort voor de zomervakantie een gemeenteactiviteit, die in het teken staat van ontmoeting en beweging. Het is altijd een gezellige aangelegenheid, waarvoor iedereen, de jeugd van 0 – 120, wordt uitgenodigd. Via het kerkblad zult u te zijner tijd nader geïnformeerd worden over deze activiteit.

Dit jaar bestond de activiteit uit een fietstocht en wandelpuzzeltocht in het Loetbos.

Oogstdienst

In de oogstdienst spelen de gaven van het land een prominente rol. Na deze dienst delen de kinderen van de zondagsschool fruitbakjes uit aan de ouderen in de gemeente.

Kerkdienst o.l.v. Ds. Roding
datum en tijdstip 09-08-2020 om 10.00 uur

Kerkdienst o.l.v. Ds. Rietveld
datum en tijdstip 16-08-2020 om 10.00 uur

Woord van bemoediging

Liturgie en preek

Klik HIER om naar de livestream van de Vakantie Bijbel Week te gaan.