» Wijkgemeente I » Jongeren
Jeugdgroep 2018-2019

Voor de jeugd vanaf 12 jaar die op de middelbare school zit, worden er ook dit jaar weer activiteiten georganiseerd in Berkenwoude.

Graag nodigen we iedereen uit voor de eerste activiteit van het seizoen: een avondje bowlen op 9 november a.s. Verzamelen om 20.00u bij de jeugdruimte van de Zwaan. Laat van tevoren even weten bij één van de leiding of je erbij bent ivm het tijdig reserveren van de banen. We vragen een vergoeding van 5 euro. Stuur uitnodiging gerust door en neem vrienden of vriendinnen mee!

Toelichting jeugdgroep:
Het is een “open” jeugdgroep en dat betekent dat een ieder vanaf 12 jaar welkom is. Het wordt georganiseerd vanuit de hervormde gemeente Berkenwoude wijk 1. Even een avondje ontspanning met leeftijdsgenootjes onderling is als eerste ons uitgangspunt. Daarbij komen ook thema avonden aan bod zoals: “wat houdt de jeugd bezig o.a. vanuit geloof” en “waar loopt de jeugd tegen aan”.

De avonden zijn in de regel eenmaal per maand op een vrijdagavond van 20 uur t/m 22 uur. De activiteiten worden afwisselend in de jeugdruimte van de Zwaan gegeven of op locatie van één van de buiten activiteiten.
Denk hierbij ook aan gezellige thema avonden met spel, film, fris/chips/ chillen, schaatsen en of bowlen. Afhankelijk van de activiteit wordt een kleine vergoeding gevraagd.
De leiding is in handen van Christa Schrader, Gerdien van der Does de Bye, Martin Schrader en Ronald Glas.

Voor het komend seizoen zijn (onder voorbehoud) de volgende activiteiten gepland:
9 november: Bowlen Verzamelen bij jeugdruimte van De Zwaan
7 december: Sinterklaas thema en/of spel in jeugdruimte van De Zwaan
11 januari: Thema  en/of spel in jeugdruimte van De Zwaan
8 februari: Schaatsen in  Rotterdam of Ammerstol
15 maart: Filmavond, thema  en/of spel in jeugdruimte van De Zwaan
12 april: Buitenactiviteit en afsluiting in Perkouwse Driehoek of Loetbos
Bij onvoldoende animo kunnen de activiteiten worden geannuleerd.

Mocht er nog vragen zijn dan staat een van de bovenstaande contactpersonen u graag te woord.
We verheugen ons op jullie komst!
Christa Koster
Gerdien Bos – vd Does de Bye
Martin Schrader
Ronald Glas (06-53313666)
Mail:
Website: www.hervormdberkenwoude.nl/jeugdgroep

Jeugd activiteiten 2016-2017 Jeugd activiteiten 2016-2017

Het afgelopen seizoen hebben er veel activiteiten voor de jongeren uit onze gemeente plaatsgevonden.

Kinderkring
De kinderkring voor de kinderen van de basisschoolleeftijd vindt sinds december weer twee keer per maand plaats. De enthousiaste leiding, die bestaat uit Suzanne Geurtz, Agnes Koert en Jorina de Vrij-Dogterom, heeft leuke bijeenkomsten georganiseerd waarbij zo’n 8-14 kinderen aanwezig waren. We zijn zeer blij dat de vroegere zondagsschool in de vorm van de nieuwe kinderkring een doorstart heeft gemaakt. Ook na de zomervakantie vindt de kinderkring weer plaats op de 1e en de 3e zondag van de maand en zijn alle kinderen welkom.

Jeugdgroep
De jeugdgroep van Berkenwoude voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar heeft maandelijks plaatsgevonden. De jongeren zijn gaan schaatsen en bowlen, hebben een film over de tijd van de reformatie bekeken en hebben op bijbelse wijze gekookt. Gerdien van der Does de Bye is de leiding, die bestaat uit Martin Schrader, Christa Koster, Ronald Glas, Marco de Roo en Carola Dahmen, komen versterken. Om de activiteiten ook volgend jaar weer te organiseren, willen we de jongeren van Berkenwoude van harte uitnodigen om na de zomer weer deel te nemen!

Rondje jong volwassen
En ten slotte is het Rondje Jong Volwassen onder leiding van Sico de Jong en Carola Dahmen maandelijks bij elkaar geweest op zondagavond. Jonge volwassenen vanaf 16 jaar hebben met elkaar over God en de wereld gesproken, bijvoorbeeld over ‘God en het kwaad’, andere religies, politiek en zijhebben zich verdiept in het verhaal van Jezus die over het water loopt. Soms kwamen we stoelen tekort, soms hadden we een gesprek in kleine kring. Graag willen Sico en Carola ook volgend jaar doorgaan met het rondje. Geïnteresseerd? Kom een keer kijken!

Kinderkring
datum en tijdstip 23-12-2018 om 10.00 uur