PKN
  » Wijkgemeente I » Jongeren 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Jeugdgroep 2019-2020

Jeugdgroep 2019-2020
Ook het komende kerkseizoen willen we ons inzetten om voor de jeugd vanaf 12 jaar (tot ong. 16 jaar) in de wintermaanden bijeenkomsten te organiseren. Het is een ‘open’ jeugdgroep van wijk 1 en dit betekent dat iedereen vanaf 12 jaar welkom is. Neem gerust een vriend of vriendin mee!
 
Er zal een aantal activiteiten worden georganiseerd voor jullie, die afwisselend in de jeugdruimte van De Zwaan of op locatie zullen plaatsvinden. Afhankelijk van de activiteit wordt een kleine vergoeding gevraagd.
De avonden zijn 1 keer per maand op vrijdagavond van 19.45 tot ong. 22.00 uur. De leiding is afwisselend in handen van Gerdien van der Does de Bye, Martin Schrader, Marco de Roo of Ronald Glas.
Als er te weinig animo voor een avond is, zoeken wij een ander datum of gaat de avond niet door.
 
Op vrijdag 8 november willen we weer starten met een uurtje bowlen In Krimpen a/d Yssel of Bergstoep. Na afloop is er nog tijd om gezellig na te praten in de jeugdruimte met de mogelijkheid voor het spelen van het favoriete spel Weerwolven.
 
Op vrijdag 13 december willen we een avond rondom het thema Kerstmis organiseren, zoals we dat vorig jaar jaar hebben gedaan met Sinterklaas. Dat betekent telefoon meenemen voor een Kahoot quiz en spelen om kleine cadeautjes. Vorig jaar een succes, dus dit jaar weer herhalen!
 
De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar is op vrijdag 17 januari gepland en dan staat een film op het programma. Popcorn en drinken wordt uiteraard door ons verzorgd. 
 
Vrijdag 7 februari staat het traditionele schaatsen in de agenda. Samen met wijk 2 hopen we weer een ijsbaan in de buurt te bezoeken voor een
gezellige en sportieve avond.
 
Als nieuw idee willen we op vrijdag 20 maart een escape room bijeenkomst houden in de kerk of pastorie. Daarbij zal het zoeken en puzzelen met elkaar centraal staan om binnen een bepaalde tijd de oplossing te vinden!  
 
Tot slot zal op vrijdag 17 april de slotbijeenkomst worden gehouden met een buitenactiviteit.
 
Heb je belangstelling of vragen stuur dan een e-mailtje ovv ‘jeugdgroep’ naar: gerdienbos@gmail.com.
 
 
RONDJE JONG VOLWASSENEN RONDJE JONG VOLWASSENEN

Voor de jongeren vanaf 16 jaar is er het Rondje Jong Volwassenen. Het is een ‘open’ groep en dit betekent dat iedereen vanaf 16 jaar welkom is. Neem gerust een vriend of vriendin mee!

lees meer »
 
Jeugdgroep Jeugdgroep

Ook dit jaar is de intentie om voor de jeugd vanaf 12 jaar die op de middelbare school zit, weer activiteiten te organiseren.De jeugdgroep is een “open” groep en dat betekent dat een ieder vanaf 12 jaar welkom is.

lees meer »
 
Jeugdgroep Jeugdgroep
Voor de jeugd vanaf 12 jaar tot en met 16 jaar zijn er ook de afgelopen maanden weer enkele activiteiten georganiseerd in Berkenwoude. De avond met als thema ‘vol verwachting klopt ons hart’ was goed bezocht en de tijd vloog voorbij. Er was strijd bij de kahoot-quiz en ook het lagerhuisdebat over ‘zwarte piet’ gaf een mooie woordenstrijd, waarbij de leiding niet werd ontzien!
Ook voor het schaatsen was veel animo, alleen was de slecht geprepareerde ijsvloer wel een minpuntje.
Inmiddels heeft op 15 maart ook de filmavond plaatsgevonden, waar we hebben gekeken naar de film ‘The Impossible’ over de tsunami van 2004.
Als afsluiting komt er een buitenactiviteit op vrijdag 12 april.
Volgend jaar willen we deze avonden ook weer organiseren. De avonden zijn 1 keer in de maand op een vrijdagavond van 20 uur t/m 22 uur. Iedereen vanaf 12 t/m 16 jaar is welkom. De activiteiten worden afwisselend in de jeugdruimte van de Zwaan gegeven of op een buitenlocatie. Even een avondje ontspanning met leeftijdgenoten onderling blijft uitgangspunt. Neem gerust een vriend of vriendin mee!

De leiding: Christa Schrader, Gerdien van der Does de Bye, Martin Schrader en Ronald Glas
 
 
Rondje Jong Volwassen Rondje Jong Volwassen
Voor de jongeren vanaf 16 jaar is er het Rondje Jong Volwassen. Het is een ‘open’ groep en dit betekent dat iedereen vanaf 16 jaar welkom is. Neem gerust een vriend of vriendin mee! 
lees meer »
 
Jeugdgroep 2018-2019

Jeugdgroep 2018-2019
Voor de jeugd vanaf 12 jaar die op de middelbare school zit, worden er ook dit jaar weer activiteiten georganiseerd in Berkenwoude.

Graag nodigen we iedereen uit voor de eerste activiteit van het seizoen: een avondje bowlen op 9 november a.s. Verzamelen om 20.00u bij de jeugdruimte van de Zwaan. Laat van tevoren even weten bij één van de leiding of je erbij bent ivm het tijdig reserveren van de banen. We vragen een vergoeding van 5 euro. Stuur uitnodiging gerust door en neem vrienden of vriendinnen mee!

Toelichting jeugdgroep:
Het is een “open” jeugdgroep en dat betekent dat een ieder vanaf 12 jaar welkom is. Het wordt georganiseerd vanuit de hervormde gemeente Berkenwoude wijk 1. Even een avondje ontspanning met leeftijdsgenootjes onderling is als eerste ons uitgangspunt. Daarbij komen ook thema avonden aan bod zoals: “wat houdt de jeugd bezig o.a. vanuit geloof” en “waar loopt de jeugd tegen aan”.

De avonden zijn in de regel eenmaal per maand op een vrijdagavond van 20 uur t/m 22 uur. De activiteiten worden afwisselend in de jeugdruimte van de Zwaan gegeven of op locatie van één van de buiten activiteiten.
Denk hierbij ook aan gezellige thema avonden met spel, film, fris/chips/ chillen, schaatsen en of bowlen. Afhankelijk van de activiteit wordt een kleine vergoeding gevraagd.
De leiding is in handen van Christa Schrader, Gerdien van der Does de Bye, Martin Schrader en Ronald Glas.

Voor het komend seizoen zijn (onder voorbehoud) de volgende activiteiten gepland:
9 november: Bowlen Verzamelen bij jeugdruimte van De Zwaan
7 december: Sinterklaas thema en/of spel in jeugdruimte van De Zwaan
11 januari: Thema  en/of spel in jeugdruimte van De Zwaan
8 februari: Schaatsen in  Rotterdam of Ammerstol
15 maart: Filmavond, thema  en/of spel in jeugdruimte van De Zwaan
12 april: Buitenactiviteit en afsluiting in Perkouwse Driehoek of Loetbos
Bij onvoldoende animo kunnen de activiteiten worden geannuleerd.

Mocht er nog vragen zijn dan staat een van de bovenstaande contactpersonen u graag te woord.
We verheugen ons op jullie komst!
Christa Koster
Gerdien Bos – vd Does de Bye
Martin Schrader
Ronald Glas (06-53313666)
Mail: jeugdgroep@hervormdberkenwoude.nl
Website: www.hervormdberkenwoude.nl/jeugdgroep

 
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. Roding
datum en tijdstip 09-08-2020 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. Rietveld
datum en tijdstip 16-08-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:

Woord van bemoediging

Nieuwsbrief


Liturgie en preek

Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Meeluisteren met:
Wijk I
Iedere zondag vanaf 10:00 uur.  

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Klik HIER om naar de livestream van de Vakantie Bijbel Week te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.