» Wijkgemeente I » Pastoraat en kringen
Predikant en kerkenraad Predikant en kerkenraad

De ouderlingen dragen zorg voor de gemeente als gemeenschap. Zij dragen medeverantwoordelijkheid voor de bediening van Woord en Sacramenten o.a. door de ambtelijke tegenwoordigheid in de kerkdiensten. Zij dragen zorg voor het toerusten van de gemeente tot het vervullen van haar pastorale en missionaire roeping.

Een aantal van hen is speciaal belast met de geldelijk aangelegenheden van de gemeente. Vroeger noemde men dat “stoffelijke” aangelegenheden, maar het omgaan met bezit, zeker kerkelijk bezit, is natuurlijk ook een geestelijke zaak. Deze speciale ouderlingen heten ouderling-kerkrentmeester, meestal afgekort tot kerkrentmeester. Kerkrentmeesters hebben als eerste taak te zorgen dat de gemeente bijeen kan komen in gebouwen. Dat kost natuurlijk geld, evenals de predikant. Daarom heeft de kerkrentmeester ook tot taak deze gelden te verwerven.

De diakenen staan voor de “dienst der barmhartigheid” van de gemeente. De dienst is niet in de eerste plaats aan hen opgedragen, maar aan de gehele gemeente en aan al haar leden. De taak van de diakenen is, deze roeping levend te houden in de gemeente. Zij geven voorlichting en leiding daaraan. Door de bijstandswet en de sociale verzekering is het accent van het diaconale werk verschoven van armenzorg naar andere gebieden. Typerende woorden zijn: onderlinge dienst, aandacht voor de verre naaste (wereld-diaconaat) en helpen waar geen helper is.

Kerkdienst o.l.v. Ds. Roding
datum en tijdstip 09-08-2020 om 10.00 uur

Kerkdienst o.l.v. Ds. Rietveld
datum en tijdstip 16-08-2020 om 10.00 uur

Woord van bemoediging

Liturgie en preek

Klik HIER om naar de livestream van de Vakantie Bijbel Week te gaan.