PKN
  » Wijkgemeente I » Nieuws 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Woord van bemoediging

Woord van bemoediging

En toch… ondanks alle zorgen die ons neer kunnen drukken, zijn er ook veel mooie en goede dingen te zien. Mensen kijken naar elkaar om, er worden nieuwe oplossingen gevonden, er is saamhorigheid. De coronacrisis verbindt mensen, soms op een hele bijzondere manier: een zangeres die een openluchtconcert houdt voor mensen in een zorgcentrum. Waardering wordt nu ineens uitgesproken, voor de mensen in de zorg. De vanzelfsprekendheid voorbij, dat is wat deze onrustige tijd met ons doet.

Vandaag – 18 maart – is de dag van nationaal gebed, georganiseerd door de Raad van Kerken. Een boodschap van rust en vertrouwen in deze onrustige tijd. Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven. Van 19:00 tot 19:15 uur zullen overal in het land kerkklokken luiden, ook de klok van onze Dorpskerk wordt geluid, om mensen met elkaar te verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen.

Wij mensen kunnen veel, maar we kunnen niet alles. De crisis rondom het coronovirus vergt veel van ons kunnen. Om niet in een kramp te geraken, de moed te verliezen, helpt bidden.  De dichter van psalm 42 bidt tot God als hij zelf niet meer weet hoe het verder moet. En hij spreekt de hoop uit, en het vertrouwen dat het goed zal komen: ‘Eens zal ik hem weer loven, mijn God die mij ziet en redt.’ Kracht en troost, dat vinden we in het gebed, licht voor de toekomst.

Ds. Mariëlle Berends – van Waardenberg
terug
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Terschuur
datum en tijdstip 10-07-2022 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v.
datum en tijdstip 17-07-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:

Losmaking Predikant

Huisvesting voor Oekrainers

Nieuws

Liturgie 
Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Wijk 1
Iedere zondag vanaf 10:00 uur
   

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Livestream
De kerkdienst van Paasmorgen 17 april 2022  is via  livestream uitgezonden . Klik HIER om naar deze livestream en ook naar eerdere opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
Gedragscode Hervormde Gemeente Berkenwoude

Gedragscode 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.