Woord van bemoediging

En toch… ondanks alle zorgen die ons neer kunnen drukken, zijn er ook veel mooie en goede dingen te zien. Mensen kijken naar elkaar om, er worden nieuwe oplossingen gevonden, er is saamhorigheid. De coronacrisis verbindt mensen, soms op een hele bijzondere manier: een zangeres die een openluchtconcert houdt voor mensen in een zorgcentrum. Waardering wordt nu ineens uitgesproken, voor de mensen in de zorg. De vanzelfsprekendheid voorbij, dat is wat deze onrustige tijd met ons doet.

Vandaag – 18 maart – is de dag van nationaal gebed, georganiseerd door de Raad van Kerken. Een boodschap van rust en vertrouwen in deze onrustige tijd. Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven. Van 19:00 tot 19:15 uur zullen overal in het land kerkklokken luiden, ook de klok van onze Dorpskerk wordt geluid, om mensen met elkaar te verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen.

Wij mensen kunnen veel, maar we kunnen niet alles. De crisis rondom het coronovirus vergt veel van ons kunnen. Om niet in een kramp te geraken, de moed te verliezen, helpt bidden.  De dichter van psalm 42 bidt tot God als hij zelf niet meer weet hoe het verder moet. En hij spreekt de hoop uit, en het vertrouwen dat het goed zal komen: ‘Eens zal ik hem weer loven, mijn God die mij ziet en redt.’ Kracht en troost, dat vinden we in het gebed, licht voor de toekomst.

Ds. Mariëlle Berends – van Waardenberg

Kerkdienst o.l.v. Ds. E. Verheul