Bericht rondom corona virus kerkdienst wijk 1 Bericht rondom corona virus kerkdienst wijk 1

Beste gemeenteleden en belangstellenden,

Het corona-virus houdt de wereld op dit moment erg bezig. Op allerlei plaatsen worden maatregelen genomen om besmetting te voorkomen. Zo heeft het kabinet gisteren verregaande maatregelen afgekondigd en een dringend beroep gedaan op eigen verantwoordelijkheid. Bijeenkomsten waar meer dan 100 mensen bij elkaar komen, worden afgelast. Dat roept ook vragen op over onze kerkdiensten in de Dorpskerk van Berkenwoude. Ook al komen daar wellicht per dienst minder dan 100 personen bijeen. Vandaar dat we jullie graag informeren hoe we daar als kerkenraad mee om willen omgaan.

Uitgangspunt is steeds dat we de richtlijnen en berichten volgen van het kabinet, RIVM en de GGD. Deze kunnen worden gevolgd via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 en voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken via

Vooralsnog is het aantal besmettingen in onze regio Hollands-Midden nog beperkt (20 en 1 hersteld) en voor de gemeente Krimpenerwaard staat het aantal op 3. Kabinet, RIVM en GGD geven ook nog geen advies om alle bijeenkomsten in onze regio af te gelasten.

Derhalve gaat onze kerkdienst op 15 maart a.s. door en hopelijk geldt dat ook voor de overige kerkdiensten in de maand maart. Wij volgen het nieuws wel op de voet en laten het uiteraard bijtijds weten, mocht het nodig zijn om dit besluit aan te passen.

In lijn met de richtlijnen en het advies vragen wij wel nadrukkelijk aandacht voor de volgende aanbevelingen:

– behoor je tot een kwetsbare doelgroep neem dan het advies ter harte om niet naar de kerkdienst
               te komen
            – ben je grieperig of verkouden en/of heb je koorts, dan is het verstandig om thuis te blijven en de
               kerkdiensten niet te bezoeken
            – kom je wel de komende weken naar een kerkdienst, houd dan minimaal één stoel tussen jou en
               de ander
            – we geven geen handen aan elkaar
            – het advies is om vaak en zorgvuldig je handen te wassen
            – dringend advies om bij het hoesten hygiëne in acht te nemen en dit te doen in je elleboog en
               wegwerp-zakdoekjes te gebruiken, die je meteen ook weggooit

Voor mensen die niet naar de kerkdienst op zondag 15 maart komen, wordt die dag op NPO2 om 9.20 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk aangeboden. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet doorgaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.

We willen natuurlijk niets liever dan ongestoord met elkaar bijeen komen in onze Dorpskerk de komende weken, maar de gezondheid van een ieder gaat voor. We blijven dit dus met elkaar op de voet volgen. Hopelijk zijn de genomen maatregelen voor dit moment voldoende. Laat het ons weten als er nog vragen zijn of wanneer je besluit om niet te komen i.v.m. je eigen gezondheid.

Een hartelijke groet namens de wijkkerkenraad.

Agatha Dogterom,
voorzitter kerkenraad wijk 1

Oogstdienst o.l.v. Ds. M.Berends - van Waardenberg (aanmelden)
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur

Kerkdienst o.l.v. Ds. C. Dahmen ( aanmelden )
datum en tijdstip 08-11-2020 om 10.00 uur

Vanwege het coronavirus zendt wijk II de kerkdiensten tijdelijk ook live uit via YouTube. Klik HIER om naar de livestream te gaan.