PKN
  » Wijkgemeente I » Nieuws 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Brievenactie Amnesty International

Brievenactie Amnesty International
Wereldwijd schrijven die dag honderdduizenden mensen naar de autoriteiten van verschillende landen, om op te komen voor een persoon van wie de rechten ernstig worden geschonden. Dit jaar zetten we ons in voor de rechten van de Chinese mensenrechtenvoorvechtster Liu Ping, die werd veroordeeld tot 6,5 jaar gevangenisstraf, voor de Saoedische blogger Raif Badawi, die 10 jaar gevangenisstraf en 1000 zweepslagen opgelegd kreeg, en voor Erkin Musaev. Deze medewerker van het Ministerie van Defensie in Oezbekistan werd na een oneerlijk proces wegens spionage veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.                                                                                                             Een enorme stapel brieven van over de hele wereld laat autoriteiten weten, dat de ogen van de wereld op hen zijn gericht, waardoor ze schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Zo werd vorig jaar één persoon de dag na de schrijfactie direct vrijgelaten, en ook op andere gewetensgevangenen had de actie een positieve uitwerking.  
Amnesty International organiseert deze schrijfmarathon op de Dag van de Rechten van de Mens. Na grondig onderzoek naar de cases schrijft Amnesty voorbeeldbrieven, meestal in het Engels. We hoeven ze alleen maar over te schrijven. De Amnestygroep Krimpenerwaard-Oost, die de avond in de  consistorie organiseert, zorgt voor schrijfmateriaal, de juiste adressering en postzegels. De brieven worden geteld: natuurlijk hopen we met een flinke stapel brieven bij te dragen aan de 100.000 brieven die Amnesty Nederland verwacht te schrijven.
terug
 
 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. H.Hartogsveld (beperkte toegankelijkheid +onlinedienst)
datum en tijdstip 18-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Roding (beperkte toegankelijkheid + onlinedienst)
datum en tijdstip 25-04-2021 om 10.00 uur reserveren verplicht
meer details

 
Actueel wijk 1:

Nieuws
Liturgie


Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Meeluisteren met:
Wijk I
Iedere zondag vanaf 10:00 uur.  

Livestream
De diensten op Goede Vrijdag (2 april 2021), Stille Zaterdag (3 april 2021) en Paasmorgen (4 april 2021) zijn live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar deze livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

Op dit moment worden er geen nieuwe kerkdiensten van wijk II live uitgezonden via YouTube. Klik HIER om naar eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.