» SaGe
Bazar 2014 Bazar 2014
De zes vragen voor de quiz Van Herindeling tot Herindeling bleken toch lastiger dan gedacht. Bij de herindeling van de Krimpenerwaard komt er na dertig jaar een einde aan de gemeente Bergambacht die bestaat uit de kernen Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude. Op dit moment wonen er in de kern Berkenwoude 1635 inwoners. Het plein schuin tegenover de kerk is het Polderplein. De naam is in de volksmond ontstaan en tegenwoordig voorzien van een officieel straatnaambord. Berkenwoude heeft sinds 2000 op elke dinsdag een minimarkt op het pleintje voor De Zwaan.

De Bazar, zoals de rommelmarkt door de Perkouwers altijd wordt genoemd en geschreven, is in de zeventiger jaren begonnen als een lapjesmarkt in de stal van de boerderij van Truus Speksnijder aan het Oosteinde 12. Na vele jaren onderdak te hebben gevonden bij Bolle Bert in ’t Oude Regthuis in de Dorpsstraat wordt het evenement nu al weer geruime tijd georganiseerd in De Zwaan. Ondanks dat de naam al weer negen jaar de gevel van het gebouw siert, is die benaming ook voor de inwoners van Berkenwoude nog wennen. In de volksmond is het nog altijd ‘t Cultureel.

Startdienst o.l.v. Ds. M. Berends
datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur