PKN
  » SaGe 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude
Bazar 2014 Bazar 2014
De zes vragen voor de quiz Van Herindeling tot Herindeling bleken toch lastiger dan gedacht. Bij de herindeling van de Krimpenerwaard komt er na dertig jaar een einde aan de gemeente Bergambacht die bestaat uit de kernen Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude. Op dit moment wonen er in de kern Berkenwoude 1635 inwoners. Het plein schuin tegenover de kerk is het Polderplein. De naam is in de volksmond ontstaan en tegenwoordig voorzien van een officieel straatnaambord. Berkenwoude heeft sinds 2000 op elke dinsdag een minimarkt op het pleintje voor De Zwaan.

De Bazar, zoals de rommelmarkt door de Perkouwers altijd wordt genoemd en geschreven, is in de zeventiger jaren begonnen als een lapjesmarkt in de stal van de boerderij van Truus Speksnijder aan het Oosteinde 12. Na vele jaren onderdak te hebben gevonden bij Bolle Bert in ’t Oude Regthuis in de Dorpsstraat wordt het evenement nu al weer geruime tijd georganiseerd in De Zwaan. Ondanks dat de naam al weer negen jaar de gevel van het gebouw siert, is die benaming ook voor de inwoners van Berkenwoude nog wennen. In de volksmond is het nog altijd ‘t Cultureel.
terug
 
 
 
 

Startdienst o.l.v. Ds. M. Berends
datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur
meer details

Meditatie avond
datum en tijdstip 24-09-2019 om 20.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v. Ds. V.d. Plicht
datum en tijdstip 29-09-2019 om 10.00 uur
meer details

 
actueel:
Uitnodiging startdienst wijk 1. Meer informatie

Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1
 
 
Meeluisteren met:
Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

 
contact:

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.