PKN
  » Agendapagina 
Hervormde Gemeente te Berkenwoude

maandag 6 juni 2016

Leerhuisavond “Gebed en meditatie”

Locatie: 
 Consistorie
Tijdstip: 
 20.00

Het thema van de laatste leerhuisavond voor de zomer is “Gebed en Meditatie”. Tegenwoordig horen we veel over mindfulness en andere meditatievormen en al die voordelen die we kunnen opdoen, als we regelmatig gaan mediteren. Ook van bidden wordt gezegd, dat je er gelukkig van kunt worden. Maar is dat wel het doel van mediteren en bidden? Staat het doel van het moeten bereiken van balans en geluk in het leven wellicht juist mediteren en bidden in de weg? En hoe verhouden zich mediteren en bidden eigenlijk tot elkaar? Is het ten diepste hetzelfde of zijn er ook verschillen? Ed Rothfusz en Carola Dahmen gaan over deze vragen met elkaar in gesprek. Ed neemt daarbij zijn ervaring van mediteren mee, geworteld in de Boeddhistische traditie. Carola vertelt over bidden en mediteren in de christelijke traditie. Tijdens deze leerhuisavond bent u van harte uitgenodigd ook deel te nemen aan dit gesprek over “Gebed en Meditatie”. Wat zijn uw en onze ervaringen? En hoe kunnen we ermee aan de slag in de praktijk van alledag?
 
U allen bent van harte uitgenodigd voor deze leerhuisavond op 6 juni om 20 uur in de consistorie van de Dorpskerk in Berkenwoude.
Dan is er nu ook alvast een aankondiging voor een leerhuisavond in het najaar. We zullen het dan hebben over liturgie. Carola Dahmen zal vertellen over de achtergrond van bepaalde liturgische elementen in onze vieringen en Frederik Vos zal vertellen over de muziek in de liturgie. De data zullen te zijner tijd worden bekendgemaakt. Maar misschien heeft u nu al vragen over liturgie en de vorm van diensten? Geeft u dan uw vragen door aan Carola Dahmen en dan worden ze zeker op de leerhuisavond behandeld.

terug
 


 
 
 

Kerkdienst o.l.v. Ds. A. Roding
datum en tijdstip 24-10-2021 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst o.l.v. Dhr. S. de Jong
datum en tijdstip 31-10-2021 om 10.00 uur
meer details

 
Actueel wijk 1:

Nieuws
Liturgie 

Kringwerk Seizoen 2021-2022

Aanmelden / afmelden mailinglist wijk 1 
 
Meeluisteren met:
Wijk I
Iedere zondag vanaf 10:00 uur.  


Livestream
De livestream uitzendingen zijn binnenkort weer actief.  Klik HIER om naar eerder opgenomen livestreams te gaan.

Wijk II
Iedere zondag vanaf 10:00 en 18:30 uur.

Is het driehoekje grijs? Dan kunt u proberen om de pagina te verversen. Wanneer deze grijs blijft is er geen uitzending.

De livestream uitzendingen zijn weer actief. Klik HIER om naar de livestream en eerder uitgezonden diensten te gaan.

 
contact:
info@hervormdberkenwoude.nl

Adres kerk:
Dorpsstraat 20
2825 BN Berkenwoude

 
ANBI
ANBI-gegevens. meer informatie
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.